Σάββατο 23/05/2015 - 14:24

Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Περιοδεία σε χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας πραγματοποίησε το Σάββατο 23 Μάη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δηλώσεις του για τα τοπικά ζητήματα της περιοχής σημείωσε: «Στην περιοδεία μας σήμερα εδώ στην επαρχία Δομοκού και στα χωριά της καταγωγής μου, Βελεσιώτες και Εκκάρα αλλά και στα υπόλοιπα που θα πάμε αναδείχτηκαν και από τους κατοίκους που συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, κυρίως των αγροτικών λαϊκών οικογενειών που ζουν σε αυτήν την περιοχή, προβλήματα που έχουν να κάνουν και με το κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο, προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα νέα φορολογικά βάρη, τα χαράτσια, που έχουν να κάνουν ότι από φέτος 13% θα πληρώνουν από το πρώτο ευρώ οι Έλληνες αγρότες, και βεβαίως θα προκαταβάλλουν και 27,5% για το επόμενο φορολογικό έτος, χρήματα που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Μαζί με τα οξυμένα προβλήματα των Κέντρων Υγείας που υπάρχουν στην περιοχή και μια σειρά άλλα ζητήματα που αναδείχτηκαν. Τέλος θέλω να πω το εξής ζήτημα: Το αρδευτικό δίκτυο, το οποίο χάνεται πολύτιμο νερό, υδάτινος πλούτος. Οι αγρότες πληρώνουν ακριβά το νερό. Πρέπει να φτιαχτούν άμεσα κλειστοί αγωγοί στο φράγμα του Σμοκόβου και σε όλη την πεδιάδα, ιδιαίτερα εδώ, Σοφάδες Ταμασίου, στην περιοχή αυτή, αλλά και ευρύτερα και βεβαίως να μπορεί ο κόσμος και να έχει νερό, και να πληρώνει πολύ φθηνά για την αρδευτική καλλιέργεια. Και οπωσδήποτε εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η πρότασή μας για εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου για όλη τη Θεσσαλία».

Στην Εκκάρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, στους οποίους μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις παραθέτοντας διεξοδικά την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Νωρίτερα στο χωριό Βελεσιώτες Δομοκού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του παππού του, του παπά Δημήτρη Κουτσούμπα που ήταν και δάσκαλος του χωριού, τον οποίο συνέλαβαν και εκτέλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στις 18 - 4 - 1944 για τη συμμετοχή του στο ΕΑΜ. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέβη στο καφενείο όπου τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του χωριού (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Επίσης έγινε και συνάντηση με τον δήμαρχο Δομοκού, Δημήτρη Τζιαχρήστα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος έθεσε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Προβλήματα που αφορούν στη συνεχιζόμενη βαριά φορολογία σε βάρος των αγροτών στο πλαίσιο της φορομπηχτικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την οποία διατηρεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και που έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία παραγωγής από τους αγρότες. Επίσης, έθεσε το ζήτημα της άρδευσης με την έλλειψη των σχετικών υποδομών και τέλος την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Δομοκού.

Ακολούθως, έγινε μια σύντομη στάση στο Ασημοχώρι και αμέσως μετά η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έφτασε στο χωριό Λεοντάρι Καρδίτσας όπου ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις ανέπτυξε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στον Κέδρο Καρδίτσας, χωριό καταγωγής του, όπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν πολύ θερμή υποδοχή. Μιλώντας στη συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία συγκυβέρνησης - «θεσμών», τονίζοντας ότι αυτή θα είναι μια καλή συμφωνία για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές και κακή για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα καθώς κινείται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Κάλεσε το λαό παραμερίζοντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς που του θέτουν, ενωμένος να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής.

Το βράδυ ο Δ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε και χαιρέτισε στη συνεστίαση που διοργάνωσαν οι Τομεακές Επιτροπές Καρδίτσας του Κόμματος, στο κέντρο «Έλενα», στον περιφερειακό Καρδιτσομαγούλας (δείτε εδώ αναλυτικά).

Από τη συνάντηση με τους κατοίκους του Κέδρου, χωριό καταγωγής του Δ. ΚουτσούμπαΑπό τη συνάντηση με συγγενείς του στον Κέδρο, χωριό καταγωγής τουΑπό την περιοδεία στις Βελεσιώτες ΔομοκούΑπό την περιοδεία στις Βελεσιώτες ΔομοκούΑπό την περιοδεία στις Βελεσιώτες ΔομοκούΑπό την περιοδεία στις Βελεσιώτες ΔομοκούΟ τάφος του παπά Δημήτρη Κουτσούμπα που εκτελέστηκε από τους ΓερμανούςΑπό την περιοδεία στην Εκκάρα Φθιώτιδας(δείτε εδώ αναλυτικά)Από την περιοδεία στην Εκκάρα ΦθιώτιδαςΑπό την περιοδεία σε χωριά της ΚαρδίτσαςΑπό την περιοδεία σε χωριά της ΚαρδίτσαςΑπό την περιοδεία σε χωριά της ΚαρδίτσαςΑπό την περιοδεία σε χωριά της Καρδίτσας