Σάββατο 30/03/2019 - 14:05
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου από το Εθνικό Θέατρο σε νέους χώρους το Σάββατο 30 Μάρτη

Σε δύο ακόμα χώρους, στη Βόρεια Ικαρία με τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου από το Δήμο Ικαρίας ώστε να δοθεί σε όσο γίνεται περισσότερους κάτοικους του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ικαρίας συνεχίζει την υποστήριξη του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, για ζωντανές μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου.

Έτσι, το Σάββατο 30 Μάρτη στις 8.30 μ.μ. (με ώρα προσέλευσης τις 8 μ.μ.) θα παρουσιαστεί ζωντανά η παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, στην αίθουσα του Μάραθου της Δημοτικής Ενότητας Ευδήλου και στην αίθουσα του Άγιου Δημήτριου της Δημοτικής Ενότητας Ραχών. Σημειώνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου αναφέρεται στον Αλσέστ, ένα μέλος της «καλής κοινωνίας», που είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά. Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και το θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.