Παρασκευή 12/07/2019 - 10:46

«Το Βαλς με τα Παραμύθια» σε καλοκαιρινή περιοδεία στις γειτονιές της Ελλάδας

To Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, συνεχίζοντας με επιτυχία τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, παρουσιάζει την Κάρμεν Ρουγγέρη και το θίασό της σε ένα ξεχωριστό έργο με τίτλο «Το Βαλς με τα Παραμύθια», σήμερα Παρασκευή 12 Ιούλη στις 9.30 το βράδυ, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Πρόκειται για ένα -πραγματικά- πρωτότυπο «ταίριασμα», μουσικής τραγουδιού και παραμυθιού το οποίο δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να γνωρίσουν τα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του με τον πιο οικείο γι’ αυτά τρόπο.

Θα παρουσιαστούν έξι παραμύθια , «ντυμένα» με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους, τα οποία έχουν επιλεγεί με ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να αναδειχθούν, μέσα από αφήγησή τους, αξίες της ζωής, όπως: Αγάπη, συνέπεια, εντιμότητα, συνεργασία, υπευθυνότητα, καλοσύνη.

Χαρακτηριστικά της παράστασης που απευθύνεται σε παιδιά 2 ετών και άνω, αλλά και σε όλη την οικογένεια είναι τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, οι προβολές με μαγικούς φωτισμούς, οι πλούσιες χορογραφίες και οι ηθοποιοί που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, καταθέτοντας την ψυχή τους σε κάθε παράσταση.

Οι τίτλοι των παραμυθιών:

• Ο Βασιλιάς Κοκκινοτρίχης!

• Η Βασιλοπούλα και ο Βάτραχος!

• Ο Σπόρος του Αυτοκράτορα!

• Οι Μουσικοί της Βρέμης!

• Ο Πινκ και η Πονκ!

• Η Χρυσή Χήνα!

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση - χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία - Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ.