Πέμπτη 03/10/2019 - 10:24
ΣΕΘΕΑ

Συναυλία με τους «Sober» και τη συμμετοχή του Χρ. Ζαραλίκου

Σε συναυλία με τους «Sober on tuxedos» και τη συμμετοχή του Χριστόφορου Ζαραλίκου καλεί το νέο σωματείο στο χώρο του Θεάματος - Ακροάματος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα και τον Πολιτισμό Περιφέρειας Αττικής (ΣΕΘΕΑ) για την οικονομική ενίσχυσή του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 3 Οκτώβρη στις 21.00 στο «Ilion plus» (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17).

Το ΣΕΘΕΑ είναι το σωματείο που μπορεί να συμμετάσχει ο τεχνικός του ήχου, ο φωτιστής, ο ταμίας, ο ταξιθέτης, ο ηχολήπτης, ο υπάλληλος γραφείου παραγωγής, ο διοικητικός υπάλληλος, ο τεχνικός σκηνής, ο ενδυματολόγος, ο εικονολήπτης, ο μπούμαν, ανεξάρτητα από το χώρο δουλειάς, ανεξάρτητα δηλαδή αν κάποιος δουλεύει στο θέατρο, στις συναυλίες, σε στούντιο, σε γραφεία παραγωγής, σε εταιρείες ηλεκτρονικής και φυσικής πώλησης εισιτηρίων, σε εταιρείες ικριωμάτων.

Οπως σημειώνεται και στο κάλεσμα για τις εκλογές του νεοϊδρυθέντος σωματείου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στην έδρα του Σωματείου (Σαπφούς 10, πλατεία Κουμουνδούρου), από τις 10.00 μέχρι τις 20.00:

«Αυτό το σωματείο πατάει στην ανάγκη όσων δεν αντέχουν να βλέπουν τη μη ύπαρξη συνδικαλιστικής δράσης, τον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων, συνολικά της εργατικής τάξης, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και σε πολλά εργοδοτικά σωματεία που υπάρχουν στον κλάδο μας, ούτε τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, και κυρίως εκεί που δεν υπάρχει καθόλου συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Ολοι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντίθετα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά κοινά προβλήματα. Η ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας, η κατάργηση του 8ώρου, 4ωρα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η απλήρωτη υπερωρία, τα ωράρια - λάστιχο, είναι μορφές εργασίας που συναντάμε ήδη σε πολλούς χώρους του κλάδου μας, σχεδόν σε κάθε παραγωγή».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Σωματείο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info.sethea@gmail.com.