Δευτέρα 11/02/2019 - 21:21

Σύσκεψη συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου στο Αγρίνιο

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων συνταξιούχων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε στις 7 Φλεβάρη στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Η σύσκεψη έγινε με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων. Παρευρέθηκαν δέκα επτά σωματεία και εκατοντάδες συνταξιούχοι από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής, ο οποίος και παρουσίασε στη σύσκεψη τις βασικές θέσεις του σωματείου, για διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εισηγήσεις στη σύσκεψη έγιναν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέανδρο Μάκα.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Μιχάλη Κατσιγιάννη και ομιλίες από τους προέδρους και εκπροσώπους των σωματείων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων τις αντισυνταξιουχικές, αντιασφαλιστικές πολιτικές.

Αποφασίστηκε τα σωματεία να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων και σε Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των μελών τους.

Βασικά σημεία της δράσης να είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και η επιστροφή σε ό,τι έχει αφαιρεθεί. Να συνεχίσουν οι συνταξιούχοι το επόμενο διάστημα κατά νομό με αγώνα για προώθηση λύσεων σε ζητήματα υγείας. Σε περιφερειακό επίπεδο να συντονίσουν τη δράση, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

Τέλος εξέφρασαν, τη συμπαράστασή τους στην αγωνιζόμενη αυτόν τον καιρό μικρομεσαία αγροτιά, καλώντας τους συνταξιούχους, όπου υπάρχουν αγωνιστικά μπλόκα διεκδίκησης, να πάρουν μέρος με την παρουσία τους.