Πέμπτη 14/02/2019 - 09:55

Η «Τζάσμιν» με την Ελένη Ράντου στο θέατρο «Διάνα» (ΦΩΤΟ)

Η παράσταση «Τζάσμιν», θεατρική εκδοχή της βραβευμένης ταινίας του Γούντι Άλεν «Blue Jasmine», παρουσιάζεται στο θέατρο «Διάνα», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Η Ελένη Ράντου, που ήθελε εδώ και χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο κινηματογραφικό έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντι Άλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης «Blue Jasmine» στο θέατρο.

Τη χτεσινή παράσταση παρακολούθησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πρόκειται για την ιστορία μιας πρώην πλούσιας και νυν χρεοκοπημένης Νεοϋορκέζας, της Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά την οικονομική καταστροφή του συζύγου της, Αλ (Μάξιμος Μουμούρης), και τη διάλυση του γάμου της, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της, Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού), σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλι (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλι είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ' ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντι Άλεν, στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του «Λεωφορείο ο Πόθος», περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.