Δευτέρα 07/01/2019 - 14:22

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κ. Τζίχα για τους πρόσφυγες

Ο Κ. Τζίχας
Ο Κ. Τζίχας

Σε δήλωσή του για τους πρόσφυγες, ο Κώστας Τζίχας, υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η υποκριτική στάση της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που απειλούνται από τις βροχές και την παγωνιά, "πετώντας το μπαλάκι" στην τοπική κοινωνία και μιλώντας για ανάγκη αλληλεγγύης.

Ποιοι; Αυτοί που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα, αυτοί που κοροϊδεύουν ασύστολα για αποσυμφόρηση που δεν γίνεται, αυτοί που ετοιμάζουν νέα φυλακή εγκλωβισμού ακόμη μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων στη Σάμο.

Αν νοιάζονται για τους πρόσφυγες έχουν λύση:

Κατάργηση των hot spots τώρα. Ακύρωση των σχεδίων για νέο μεγαλύτερο στο νησί μας. Απεγκλωβισμός από τα νησιά. Μεταφορά σε ασφαλείς στεγανούς και θερμαινόμενους χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα, γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών για να πάνε στις χώρες που έχουν επιλέξει.

Όσον αφορά το λαό της Σάμου, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, δεν κάνει ψευδεπίγραφες εκκλήσεις. Κάνει πράξεις. Είναι καθημερινά στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών με συγκέντρωση και προσφορά ζεστών χειμωνιάτικων ρούχων, με γάλα που το στερούνται νεογέννητα βρέφη και μικρά παιδιά, με ό,τι μπορεί για να απαλύνει τα βάσανά τους. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ας ψαχτούν οι κυβερνώντες μήπως ανακαλύψουν στις γραμμές τους την ανθρωπιά που έχασαν».