Παρασκευή 11/01/2019 - 18:07
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

Ο πρώην δήμαρχος Κ. Ντηνιακός υπεύθυνος για το γεγονός ότι το Χαϊδάρι δεν έχει σταθμό Μετρό

Τις ευθύνες του πρώην δημάρχου Κ. Ντηνιακού για το γεγονός πως το Χαϊδάρι είναι ο μόνος δήμος της Δυτικής Αθήνας που δεν έχει σταθμό ΜΕΤΡΟ ή δεν περιλαμβάνεται στις επεκτάσεις του, αναδεικνύει σε άρθρο του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Ο Μ. Σελέκος απαντά στην επιστολή του Κ. Ντηνιακού όπου προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τις ευθύνες του και υπογραμμίζει πως η άρνηση αυτή έχει αρνητικές συνέπειες «για τους κατοίκους, που ταλαιπωρούνται καθημερινά, τους επισκέπτες, τα καταστήματα, τα νοσοκομεία και γενικότερα για την ανάπτυξη, την αναβάθμιση και την ποιότητα ζωής της πόλης μας».

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ο πρώην δήμαρχος υπήρξε και πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας που καθόριζε τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ και επισημαίνει πως «όχι μόνο δεν ήθελε, αλλά στην πραγματικότητα μεθόδευσε την ακύρωση επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Χαϊδάρι (Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ")».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «ως Δημοτική Αρχή είχαμε το χρέος να παρουσιάσουμε τα γεγονότα και τις ευθύνες που υπήρξαν και οδήγησαν στην ακύρωση δημιουργίας ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι. Παράλληλα, όμως, με επαναλαμβανόμενες επαφές, απαιτήσαμε και διεκδικούμε από την “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ” την υλοποίηση σχεδιασμού για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας. ΜΕΤΡΟ, που είναι απαραίτητο για τις ανάγκες μετακίνησης καθημερινά χιλιάδων συνανθρώπων μας, που κάποιοι τους στέρησαν αυτή τη δυνατότητα με τις λάθος επιλογές που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια».

(Το άρθρο, μαζί με τα στοιχεία που παραθέτει ο δήμαρχος, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)