Τρίτη 22/01/2019 - 21:23
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Κλίμα μάχης στη μαζική συγκέντρωση για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα μάχης και συστράτευσης για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, τόσο στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές όποτε γίνουν, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Γενάρη η συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία, με σύνθημα: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μίλησε επίσης ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, που ήταν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις προηγούμενες εκλογές, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Κατιμερτζόγλου, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Νέα Ιωνία.

Ο Π. Τσουκαλάς παρουσίασε το νέο υποψήφιο δήμαρχο, καλώντας σε ενίσχυση του συνδυασμού του ΚΚΕ, ώστε «να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη», η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στην πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής, που φόρτωσε με ακόμα περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους, υλοποιώντας τους μνημονιακούς νόμους που στραγγίζουν το λαϊκό εισόδημα. Ανέδειξε επίσης τη δράση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τη συμβολή τους στην ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση των πέντε κομμουνιστών δημάρχων σε Πάτρα, Ικαρία, Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαϊδάρι.

Ο Κ. Κατιμερτζόγλου κάλεσε σε υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», λέγοντας ότι η «δημοτική αρχή που εμείς ονειρευόμαστε είναι πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς του αστικού κράτους για τη θωράκισή του και σε τοπικό επίπεδο με τις κάθε φορά νομοθετικές αλλαγές που φέρνει γι' αυτόν τον σκοπό. Η δημοτική αρχή που θέλουμε είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών και του δήμου με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα στους αντιλαϊκούς νόμους. Μια δημοτική αρχή και ένας δήμος με τους δημότες του ενεργούς στη λήψη αποφάσεων και την αντίστασή τους στην οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική...». «Δώσε τη μάχη για μια δημοτική αρχή που θα στέκεται εμψυχωτής και οργανωτής των λαϊκών αγώνων, θα κινητοποιεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να απαιτεί από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα για την ζωή σου, τη μόρφωση των παιδιών σου, την Υγεία και την κοινωνική ασφάλιση εργαζομένων και ανέργων συμπολιτών σου...»

Δ. Αρβανιτάκης: Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική

Στην ομιλία του ο Δ. Αρβανιτάκης, ανάμεσα σε άλλα, είπε τα εξής:

«Στις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μπορούν να δώσουν τη δική τους ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός και η νεολαία. Από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους δήμους, τις Περιφέρειες.

Γιατί όλοι τους, ανεξάρτητα αν μιλάμε για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ με διάφορους πρόθυμους συνεταίρους, ανεξάρτητα αν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις Περιφέρειες έχουν το χρίσμα ενός ή δύο κομμάτων ή κατεβαίνουν με την προβιά του «ανεξάρτητου», όλοι τους βρίσκονται σταθερά απέναντι από τον λαό, υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που τα προηγούμενα χρόνια εκφράστηκε μέσα από τα μνημόνια που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ για τέσσερα χρόνια και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με ολίγο δηλαδή μετακινούμενους από ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ.

Μόνο το ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει τον μοναδικό πόλο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον λαό, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ που στήνει το αστικό σύστημα για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να μην φτάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί ο λαός να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους φασίστες και το ρατσιστικό - εθνικιστικό τους δηλητήριο! Να γκρεμίσει τη ναζιστική ΧΑ και οι ναζιστές να εξαφανιστούν, να λουφάξουν στα λαγούμια τους.

Μπορεί να δώσει ώθηση στη λαϊκή πάλη που πρέπει να δυναμώσει παντού, για να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξει το δρόμο για να επιβάλει ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία, για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του.

Μπορεί αν θέλετε να εκφράσει και μια αποστροφή -που κι εμείς συναντήσαμε αυτές τις μέρες- απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα μετά το "γαϊτανάκι" των μεταγραφών από το ένα κόμμα στο άλλο, που είδαμε με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης. (...)

Συμφωνία "καταπέλτης" κατά του ελληνικού και του γειτονικού λαού

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία "καταπέλτης" κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά και του λαού της γειτονικής χώρας, όλων των λαών της Βαλκανικής. Γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια τον εγκληματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, που βαρύνεται με δεκάδες αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και πολεμικές επεμβάσεις.

Δε βάζει τέρμα στον αλυτρωτισμό, αλλά διατηρεί σπέρματα αλυτρωτισμού με τα περί "μακεδόνα πολίτη" και "μακεδονικής γλώσσας".

Η ΝΔ με τη στάση της καλύπτει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού, του φασισμού.

Το ΚΚΕ λέει καθαρά στο λαό, το ζήτημα δεν είναι το όνομα, τα ουσιώδη ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η διατήρηση του αλυτρωτισμού.

Οι λαοί της Βαλκανικής δεν έχουν κανένα συμφέρον από το νέο κύκλο του εθνικισμού και αλυτρωτισμού, της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το συμφέρον τους βρίσκεται στην κοινή πάλη για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών κι οργανισμών, στην κοινή πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Ισχυρό ΚΚΕ κόντρα στα ψεύτικα διλήμματα

Παντού, και στο κίνημα και σε όλες τις κάλπες, αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο: Ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Ισχυρό ΚΚΕ κόντρα στα νέα ψεύτικα διλήμματα και τις διαχωριστικές γραμμές που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, όπως είναι το ξεπερασμένο δίπολο "πρόοδος - συντήρηση" ή το μέτωπο στην ακροδεξιά που θέλει να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κλέψει πάλι την ψήφο ανθρώπων που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί.

Η δήθεν "προοδευτική συμμαχία" του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνει και τον Τραμπ, που στέλνει τον στρατό να σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, τη Μέρκελ, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τον μακελάρη των λαών, Μπους, αλλά και διάφορα άλλα "φρούτα": Από υπουργούς και παράγοντες κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με πλούσιο αντιλαϊκό έργο μέχρι γνωστούς αντικομμουνιστές, όπως ο Μαρατζίδης, ακόμα και τον Σταθόπουλο, το γνωστό υπουργό του τρομονόμου.

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και να καταδικάσει ο λαός και τους εκλεκτούς τους στην Περιφέρεια και τους δήμους. Γιατί η Περιφέρεια όσο και οι δήμοι στην Αττική παίζουν ενεργό ρόλο στην εφαρμογή της στρατηγικής του κεφαλαίου και ταυτόχρονα προσπαθούν να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Γιατί, όπως επιβεβαιώθηκε το ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι επιβεβαιωθήκαμε και για τον ρόλο του νυν δημάρχου της Νέας Ιωνίας. (...)

Το πραγματικό δίλημμα είναι "ανάπτυξη για ποιον";

Σήμερα δήμοι και Περιφέρειες συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Όμως και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο το πραγματικό δίλημμα για το λαό, τους εργαζόμενους παραμένει ίδιο. "Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον". Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που αντιστρατεύονται τις λαϊκές ανάγκες.

Όλοι τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες τους, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τα δίνουν όλα για την προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Σε αυτό το στόχο συγκλίνουν όλοι και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και η Δούρου και ο Γκότσης και οι υποψήφιοι των άλλων αστικών κομμάτων.

Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί και η Περιφέρεια Αττικής με τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Δούρου, η οποία εξαντλεί κάθε μέσο και δυνατότητα στη στήριξη και προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής. (...)

Οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση, συμφωνούν στο κύριο που είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η επιχειρηματική δράση των δήμων.

Περισσότεροι εκλεγμένοι του ΚΚΕ είναι μεγαλύτερη δύναμη για το λαό

Οι πέντε κομμουνιστές Δήμαρχοι, που έχουν εκλεγεί στην Ελλάδα και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, τη "Λαϊκή Συσπείρωση", είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Είναι η φωνή που αποκαλύπτει, δυσκολεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών άρχων, αντιπαλεύει τη στρατηγική της ΕΕ.

Είναι η δύναμη που ενημερώνει, βοηθά την οργάνωση του λαού και της νεολαίας του, αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους που άσκησαν διοίκηση, αντιπολιτεύτηκαν τις αντιλαϊκές πολιτικές του κράτους, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και έκαναν ότι μπορούσαν για να ανακουφίσουν την λαϊκή οικογένεια.

Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους είναι δεσμευμένοι για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Η συνεχής δράση τους μέσα στους τόπους δουλειάς, στους εργασιακούς χώρους, στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης, εκεί που αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι η ταυτότητά τους.

Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σημαίνει περισσότερη, μεγαλύτερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Στους δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για υποτιθέμενες διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας, δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", παντού. Στις ευρωεκλογές επίσης το ίδιο. Ζήσαμε τι σημαίνει ΕΕ, κρίση, μνημόνια, προγράμματα υπέρ του κεφαλαίου, πολέμους. (...)

Να εκφραστεί και στην κάλπη το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Σήμερα άνθρωποι αγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χωρίστηκαν, παίρνουν ξανά τη θέση τους στο κίνημα, στο πλάι του ΚΚΕ.

Στο κάλεσμά μας έχουμε ήδη θετική ανταπόκριση. Άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, σε άλλες δυνάμεις, σήμερα δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ. Τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές και παντού όπως η περιφερειακή σύμβουλος που είχε εκλεγεί με τη Δούρου, η Αγλαΐα Κυρίτση, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια στο Β. Αιγαίο και αρκετοί άλλοι καταξιωμένοι αγωνιστές.

Εμείς απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη.

Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Νέα Ιωνία.

Το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ πρέπει να φτάσει σε κάθε τίμιο αγωνιστή και αγωνίστρια, σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Καλούμε, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ιδιαίτερα τον κόσμο που σκέφτεται ριζοσπαστικά και ακολούθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πιστεύοντας ότι αποτελεί λύση στις εκλογές, τις ευρωεκλογές, στους δήμους και τις Περιφέρειες, για τη νίκη, για την ανατροπή».