Τρίτη 22/01/2019 - 21:47
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ από την Κωνσταντίνα Βλάχου

Με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου δημάρχου Ν. Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστα Κατημερτζόγλου, η Κωνσταντίντα Βλάχου, οδοντίατρος και πρώην υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πόλη δηλώνει τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ, ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη δήλωσή της αναφέρει:

«Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήμουν υποψήφια με το τοπικό σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Ιωνία. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, γιατί στις κρίσιμες καμπές της ιστορίας, που μεσολάβησαν από τότε, οι μάσκες έπεσαν και όλα άλλαξαν. Έγινε πια ξεκάθαρο, όπως πάντα ιστορικά συμβαίνει σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, ποιος τάσσεται με το μέρος της εργατικής τάξης και του λαού παλεύοντας σταθερά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του και ποιος με "υπερεπαναστατικές φανφάρες" υποδαυλίζει την οργάνωση και τον αγώνα του. Έγινε πια ξεκάθαρο πως το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός, το μοναδικό κόμμα που παλεύει ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου, που τον ξεζουμίζουν και του στερούν τα όνειρα και τη ζωή που του αξίζει, το μοναδικό κόμμα που παλεύει πραγματικά για μια κοινωνία στο μπόι των αναγκών των ανθρώπων, είναι το ΚΚΕ.

Κομβικό και καθοριστικό γεγονός για εμένα και φαντάζομαι και για πολλούς ακόμα, όταν και ξεκαθάρισαν όλα τα παραπάνω, ήταν το δημοψήφισμα του 2015. Τότε που το "ΟΧΙ" του λαού έγινε τελικά "ΝΑΙ". Τότε που όλες οι δυνάμεις, πλην του ΚΚΕ, εγκλώβισαν τον λαό σε ψευτοδίπολα και έβαλαν ακόμα περισσότερο νερό στο αυλάκι για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του. Δίνοντας ελπίδα στον λαό ότι μέσα στην ΕΕ και με αστικές κυβερνήσεις, μέσα από ένα δημοψήφισμα μπορεί ο λαός να πετύχει μια αλλαγή προς όφελός του, να γίνουν δήθεν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις. Και ύστερα από αυτό, ένα γερό χαστούκι και μια ισχυρή απογοήτευση για το ότι τίποτα τελικά δεν αλλάζει.

Το μόνο κόμμα που αποκάλυπτε την αλήθεια και καταδείκνυε τον πραγματικό εχθρό της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, που έδειχνε τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα και της ταξικής πάλης ως τον μοναδικό δρόμο για μια ριζική αλλαγή, που θα έκανε τον λαό πραγματικά καταλύτη των εξελίξεων ήταν το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα, που με την αταλάντευτη στάση του ενάντια στα παιχνίδια της αστικής τάξης και των εφεδρικών συμμάχων της σε βάρος του λαού και τη σταθερή πολιτική του στάθηκε η αιτία να μη γυρίσω κι εγώ στον καναπέ μου παραιτημένη πια από την οργάνωση της ταξικής πάλης, τα όνειρα και τη ζωή μου, ήταν το ΚΚΕ.

Η 100χρονη πορεία του αποδεικνύει πως παλεύει πάντα και πιστά για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, εκεί που ζει και εργάζεται ο νέος, σε τοπικό επίπεδο. Ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, αλλά και τα λάθη του παρελθόντος το έχουν ωριμάσει και με το πρόγραμμά του είναι ό,τι πιο πρωτοπόρο στη σημερινή κοινωνία.

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, τα συμπεράσματα έχουν βγει και δεν μπορούν να κρυφτούν πια. Μεταρρυθμίσεις στα πλαίσια αυτού του συστήματος δε μπορούν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι φιλολαϊκές, οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν τις εφαρμόσει. Συνεργασίες και πολιτικά κομπρεμί στη βάση μίνιμουμ πολιτικών προγραμμάτων, αλλά και μεταβατικά προγράμματα στα πλαίσια του καπιταλισμού, έτσι για να τον φτιασιδώσουν και να τον κάνουν δήθεν κάπως καλύτερο για τον λαό τα ξέβρασε η ιστορία. Ο μόνος τρόπος να δει άσπρη μέρα ο λαός είναι να πάρει ο ίδιος την τύχη στα χέρια του. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συμπόρευση και στήριξη του ΚΚΕ παντού, του κόμματος που παλεύει για μια κοινωνία τόσο αλλιώτικη και τόσο ωραία, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Για όλα αυτά και για άλλα τόσα, φέτος θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο της Νέας Ιωνίας και θα στηρίξω παντού το ΚΚΕ».