Δευτέρα 28/01/2019 - 18:45
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους οι "καινοτόμες" προτάσεις της "ανεξάρτητης" παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή»

Τη δήθεν καινοτόμα πρόταση της "ανεξάρτητης" παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή», που προτείνει τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής. Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου, αναφέρει:

«Βαρυσήμαντες προτάσεις τοπικής πολιτικής και καινοτόμες χαρακτηρίζει η κατά τα άλλα "ανεξάρτητη" υποψήφια κα Μπεττίνα Γραφίδου του συνδυασμού "Πρώτη Φορά Καισαριανή" τη θέση της "υπέρ της προοπτικής να αναλάβει ο δήμος τον καθορισμό και την είσπραξη του" ΕΝΦΙΑ, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου.

Ένα αντιλαϊκό μνημονιακό χαράτσωμα παρουσιάζεται λοιπόν από την παράταξη "Πρώτη Φορά Καισαριανή" ως πρόταση τοπικής πολιτικής.

Τον ΕΝΦΙΑ τον νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τον διατήρησε -παρά τις αντίθετες υποσχέσεις- η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο που αναγκάζει το λαό να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες.

Την πρόταση για είσπραξη από τους δήμους την προτάσσει η ΝΔ όπως και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, μετατρέποντας έτσι τους δήμους σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Η πρόταση αυτή συνδυάζεται και με την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ), των θεσμοθετημένων δηλαδή πόρων που αποδίδονται από το κράτος για τη λειτουργία των δήμων. Γεγονός βέβαια που η υποψήφια φροντίζει να αποκρύψει.

Η ανεξάρτητη υποψήφια κα Μπεττίνα Γραφίδου ταυτίζεται πλήρως με τις προτάσεις των αστικών κομμάτων, αποδεικνύοντας ποια πολιτική θέση θέλει να υπηρετήσει στο δήμο. Θεωρεί δεδομένο τον ΕΝΦΙΑ και το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως φορομπηχτικού μηχανισμού! Δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, για τα δισεκατομμύρια των παρακρατηθέντων των δήμων.

Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Καισαριανής αυτός ο φόρος είναι άδικος και αντιλαϊκός, είτε τον εισπράττει η εφορία είτε τα ταμεία του δήμου. Δεν καλλωπίζεται, δεν φτιασιδώνεται, δεν μπορεί να αλλάξει περιεχόμενο.

Η μόνη λύση είναι η κατάργησή του. Αυτό είναι το μόνο δίκαιο μέτρο που μπορεί να υπάρξει υπέρ του λαού».