Κυριακή 10/03/2019 - 10:40
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Ο Δήμος Χαϊδαρίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις Καρναβαλιού που διοργανώνονται στην πόλη.

Φέτος, σύμφωνα με το δήμο, «βάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, επιδιώκοντας αυτή η Αποκριάτικη Γιορτή να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστίων. Η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται το κέντρο της πόλης να γεμίσει με μικρούς και μεγάλους μασκαράδες. Έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα έχουν την τιμητική τους».

Μάλιστα, «για την οργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με την πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικών, Εθνικοτοπικών, Αθλητικών Συλλόγων και άλλων φορέων της πόλης».

Χθες έγινε αποκριάτικο ξεφάντωμα στον πεζόδρομο στο Δάσος Χαϊδαρίου όπου στήθηκε ένα μεγάλο υπαίθριο party - masque με χορευτικές ομάδες και συναυλία σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Σήμερα, Κυριακή 10 Μάρτη, στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει το Καρναβάλι από την Π. Μελά και Στρ. Καραϊσκάκη με κατεύθυνση προς την πλατεία Ηρώων που θα κρατήσει για πολλές ώρες, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει ξεφάντωμα με αποκριάτικους χορούς latin από χορευτική ομάδα για να ενώσει όλους τους μασκαράδες.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με τα Κούλουμα στο Δαφνί την Καθαρά Δευτέρα, στις 11 π.μ. στη γιορτή Δαφνιού. Οι εθνικοτοπικοί Σύλλογοι του δήμου, με τα περιπτερά τους, θα δώσουν έναν ιδιαίτερο παραδοσιακό τόνο στην εκδήλωση, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν εκλεκτά Σαρακοστιανά από το δήμο. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια, πολύ χορό και καλό κρασί.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.