Πέμπτη 07/03/2019 - 23:01
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Το Χαϊδάρι ομορφαίνει...

Από τις εικαστικές παρεμβάσεις που ομόρφυναν το Χαϊδάρι
Από τις εικαστικές παρεμβάσεις που ομόρφυναν το Χαϊδάρι

Σε δεκάδες σημεία του Χαϊδαρίου, όπου μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα κυριαρχούσαν στους τοίχους δημοτικών κτηρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολείων και πλατειών, έγινε εικαστική παρέμβαση -με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής- αντικαθιστώντας τα, με όμορφες αναπαραστάσεις από τη ζωή, με ζωηρά χρώματα και κυρίως με μηνύματα ανθρωπιάς.

Με πρώτο το δημαρχείο, αναφέρεται στην ενημερωτική ανακοίνωση, «οι τοίχοι του οποίου "διηγούνται" τη σύγχρονη Οδύσσεια ενός λαού, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Για να μην ξεχνά κανένας, τις αιτίες που φέρνουν πόλεμο και ξεριζωμό.

Και με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή, θέλησε να τονίσει, την βαθιά ανθρώπινη στάση που κράτησε ο Χαϊδαριώτικος λαός απέναντι στους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μας.

Σειρά πήραν το κολυμβητήριο, η πλατεία Ηρώων, το ΕΠΑΛ, ο χώρος του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου και τα περισσότερα σχολεία της πόλης μας».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Σε πείσμα όσων θεωρούν, πως τάχα θίγεται η αισθητική τους -κάνοντας επί της ουσίας μικροπολιτική- εμείς θα απαντήσουμε με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, μέχρις ότου, κάθε τέτοιο σημείο της πόλης μας, να γίνει πομπός, από όπου θα στέλνει μηνύματα και θα αναδεικνύει αξίες όπως αυτές της Ειρήνης, της Μόρφωσης, του Πολιτισμού και της Συναδέλφωσης των λαών».