Δευτέρα 18/03/2019 - 15:10

Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου

Επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την άθλια και απαράδεκτη κατάσταση του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θ. Γουλής και Γ. Κορφιάτης. Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Επερώτησης αναφέρεται:

«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, οι οποίοι παραμένουν όμηροι των εργολάβων που έχουν αναλάβει το νέο κτίριο, το οποίο έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Σεπτέμβριο του 2017.

Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι ένα σχολείο με πολλά προβλήματα μιας και είναι ένα αρκετά παλιό κτίριο και μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί.

Αυτή τη στιγμή φοιτούν στις 3 σχολικές μονάδες του Ειδικού Σχολείου (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και ΕΕΕΕΚ) 40 παιδιά με 22 εκπαιδευτικούς στεγάζονται σε ένα χώρο 400 τ.μ. που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών.

Επιπλέον η ανέγερση του νέου κτιρίου 960 τ.μ. που εγκρίθηκε το 2013 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2016 και με δέσμευση για παράδοση το Σεπτέμβρη του 2017. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει το έργο και επιπλέον έχουν προκύψει και επιπλέον προβλήματα σε υποδομές ακριβώς από τις εργασίες όπως:

  • Η θέρμανση καταργήθηκε επειδή το λεβητοστάσιο ήταν σε χώρο του νέου σχολείου.
  • Ο αύλιος χώρος του σχολείου περιορίστηκε στο 30% λόγω εργασιών για το νέο κτίριο.
  • Το σύγχρονο θερμοκήπιο ξηλώθηκε για να μεταφερθεί αλλού και στο σημείο έχει απομείνει ένα σωρός από σίδερα.

Είναι απαίτηση η άμεση αποπεράτωση του έργου που έχουν ανάγκη τα παιδιά ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μορφώσει και να αναπτύξει ολόπλευρα τις ικανότητες των παιδιών.

Ερωτάσθε τι προτίθεσθε να κάνετε για να παραδοθεί άμεσα το νέο κτίριο και να τελειώσει η απαράδεκτη καθυστέρηση».