Δευτέρα 18/03/2019 - 17:07
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στο πλευρό του ΣΚΕΑΝΑ (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), στην πλατεία Γεωργίου, όπου οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία του κλάδου εξαιτίας του υψηλού ΦΠΑ και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που τους φέρνουν, όπως είπαν, προ αδιεξόδου.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων, είπε:

«Εκ μέρους του Δήμου χαιρετίζω την κινητοποίηση. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι όποιος κάθεται και δεν αντιδρά, δεν παίρνει τίποτε. Όποιος έχει δίκαια αιτήματα, τα διεκδικεί και αγωνίζεται γι' αυτά, στο τέλος κερδίζει.

Τα αιτήματά σας είναι δίκαια και τα στηρίζουμε. Είστε κομμάτι της πόλης μας, είστε βιοπαλαιστές και μικρομεσαίοι επαγγελματίες, που σας επιβάλουν αυτά τα μέτρα με ένα προφανή σκοπό, να κλείσετε και να περάσουν οι υπηρεσίες που προσφέρετε στα χέρια των μεγάλων πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών. Είναι μέτρα που στοχεύουν στη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων και στην επαγγελματική σας εξόντωση.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνεργαστήκαμε και θα συνεργαζόμαστε με το Σύλλογό σας και έχουμε μειώσει την τιμή των κοινόχρηστων χώρων που πολλές φορές φθάνει το 50%. Προχωρήσαμε σε διαγραφή ή μείωση προστίμων και προσαυξήσεων, κάνοντας ταυτόχρονα και ρύθμιση σε παλιά χρέη. Έγκαιρα είδαμε το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της αναγκαστικής είσπραξης των χρεών προς το Δήμο. Εμείς διεκδικήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει τη δυνατότητα να εξετάζει την κάθε περίπτωση οφειλής και των επαγγελματιών και να διαγράφει ή να μειώνει πρόστιμα και προσαυξήσεις και να κάνει διευκολύνσεις.

Η θέση μας αυτή έγινε θέση και άλλων Δήμων, καταφέραμε να γίνει και θέση της ΚΕΔΕ και έρχεται τώρα στη Βουλή ως τροπολογία προς ψήφιση. Για να δούμε λοιπόν ποιοι από αυτούς που λένε τα μεγάλα λόγια θα τη στηρίξουν; Ποιοι θα δώσουν το δικαίωμα στους Δήμους και στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν και να δίνουν "ανάσα" σε όσους επαγγελματίες είναι με τη "θηλιά στο λαιμό";

Κλείνοντας, σας λέω ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε μαζί σας γιατί έχετε δίκαιο, γιατί ο αγώνας σας είναι αγώνας της πόλης μας, ο λαός βρίσκεται σε ανεργία και φτώχεια που εκφράζεται και στο χώρο της εστίασης.

Στον αγώνα λοιπόν, όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».