Δευτέρα 08/04/2019 - 11:15
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Σύσκεψη για την Παιδεία από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη για την Παιδεία και τις σχολικές υποδομές πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Απρίλη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν μέλη της δημοτικής αρχής, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Μανώλης Ραγκούσης και Ειρήνη Λάμπου, καθώς και εκπαιδευτικοί και γονείς από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία της πόλης. Επίσης, το «παρών» έδωσαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκπαιδευτικοί και γονείς που δραστηριοποιούνται σε Συλλόγους Γονέων των σχολείων της Πετρούπολης.

Στην παρέμβασή της η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανθή Ζορμπά, τόνισε ότι κριτήριο ψήφου και για τις τρεις κάλπες θα πρέπει να είναι τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που βιώνει καθημερινά ο πετρουπολιώτικος λαός, όπως είναι αυτό της Παιδείας και που απορρέουν τόσο από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Ανέφερε πως «θα ακούσετε πολλά από πολλούς αυτές τις μέρες. Η αλήθεια όμως είναι μία. Όλοι αυτοί και τα κόμματά τους έχουν βάλει διαχρονικά τη σφραγίδα τους στη σημερινή κατάσταση. Από το άγχος του γονιού αν θα βρει το Σεπτέμβρη μία θέση για το παιδί του σε παιδικό σταθμό, μέχρι το άγχος του για το πώς θα αντεπεξέλθει οικονομικά στα έξοδα των φροντιστηρίων».

Στην κεντρική ομιλία του ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε αρχικά την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ των αποφάσεων που παίρνονται σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και πώς αυτές σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων εξειδικεύονται και υλοποιούνται. Ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που θα βασίζεται στη 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και στο ενιαίο 12χρονο σχολείο Γενικής Παιδείας για όλους. Ενώ βασική μας θέση είναι πως για όλα τα παιδιά θα πρέπει το κράτος να μεριμνά και να τους παρέχει θέση σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα παρέχουν ενιαίο και παιδαγωγικά σύγχρονο πρόγραμμα αγωγής».

Επισήμανε όσα μέχρι σήμερα υλοποίησε η δημοτική αρχή στους Παιδικούς Σταθμούς τόσο με την εφαρμογή του παιδαγωγικού προγράμματος, με τις αποφάσεις για την κατάργηση των τροφείων όσο και με την ανέγερση των ιδιόκτητων παιδικών σταθμών, τονίζοντας πως όλα αυτά απορρέουν από την πολιτική φιλοσοφία της διοίκησης.

Για τα σχολεία ανέφερε τους αγώνες που έδωσε η διοίκηση μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, όπως αυτούς για την υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, το ζήτημα των ολοήμερων προγραμμάτων στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, καθώς και τις συναντήσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των κτιριακών θεμάτων.

Επίσης, αναφέρθηκε σε αποφάσεις που πήρε η Δημοτική Αρχή, όπως η κάλυψη των εξόδων για την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων για μαθητές των Λυκείων, ενώ ενημέρωσε για την υλοποίηση δωρεάν δράσεων πολιτιστικού και ενημερωτικού περιεχομένου που έγιναν σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης.

Στη σύσκεψη πήραν το λόγο γονείς και εκπαιδευτικοί, τονίζοντας την τεράστια σημασία που έχει να συνεχίσει να υπάρχει στην Πετρούπολη η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, φέρνοντας πείρα για το πώς το προηγούμενο διάστημα στάθηκε έμπρακτα στο πλάι των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Τέλος, ο δήμαρχος αφού ανακοίνωσε τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Έχοντας ζωντανή πείρα από τη διοίκηση στο δήμο, γνωρίζετε καλά ότι μόνο με κομμουνιστές και αγωνιστές στη δημοτική αρχή μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Στις 26 Μάη πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να εκφράσει την καταδίκη στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας και των πολέμων. Να δυναμώσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ ενιαία!».