Σάββατο 08/06/2019 - 20:53
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Παρουσίαση του βιβλίου το «Αλφαβητάρι της Πετρούπολης» (ΦΩΤΟ)

Σε πολύ όμορφο κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου το «Αλφαβητάρι της Πετρούπολης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, την Τρίτη 4 Ιούνη.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Παιδείας, υλοποιώντας την ιδέα του συμπολίτη Ανδρέα Μηλιώνη (ιστορικού - συγγραφέα), σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων της πόλης, προέβη στην έκδοση του βιβλίου το «Αλφαβητάρι της Πετρούπολης».

Απώτερος στόχος του εγχειρήματος αυτού ήταν, μέσα από την έρευνα, την αναδρομή στο παρελθόν και την αναζήτηση ιστορικών στοιχείων, η μαθητική κοινότητα να γνωρίσει καλύτερα την Πετρούπολη, την πόλη που ζει και μεγαλώνει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ανθή Ζορμπά, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μανώλης Ραγκούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Χαρακίδα και Χρήστος Κυριάκος, οι επικεφαλής παρατάξεων Θεόδωρος Λάππας και Μανώλης Συλιγνάκης, καθώς και εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίησή του.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο συμπολίτης Ανδρέας Μηλιώνης, ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας ότι μέσα από τέτοιες δράσεις οι παλιοί θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν τον τόπο στον οποίο μεγαλώνουν και ζουν.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα της ενασχόλησης των μαθητών με την έρευνα και την αναζήτηση στοιχείων, αλλά και με την έντυπη αποτύπωσή τους, μέσα από τα οποία η νέα γενιά μαθαίνει να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική ζωή του τόπου της.