Τετάρτη 31/07/2019 - 23:00
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΟΚΡΩΝ

Να σταματήσει η μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Πράσινα Νερά στη Λάρυμνα

Η παραλία Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας
Η παραλία Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας

«Να σταματήσει η μετεγκατάσταση της μονάδας "Τζελέπη" στη θέση Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας», διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λοκρών, καλώντας «τον λαό της περιοχής να συνεχίσει τους αγώνες του και να μην υποκύψει σε δήθεν τετελεσμένα».

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση που έγινε για την απομάκρυνση των ιχθυοκλωβών προκειμένου να ελευθερωθεί η συγκεκριμένη παραλία, απαιτεί «να σταματήσει η διαδικασία του αυτόφωρου άμεσα και ο δήμος μαζί με την Περιφέρεια να κινηθούν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών της Λάρυμνας».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Πριν από λίγες μέρες η εταιρεία "Τζελέπης" προχώρησε στη μετεγκατάσταση της μονάδας της στη θέση Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας, στη μόνη ελεύθερη και κατάλληλη παράλια για μπάνιο για τους κατοίκους της Λάρυμνας.

Η ενέργεια έγινε με βάση την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αδειοδοτήσει τη μετεγκατάσταση των κλωβών της εταιρείας αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στις 29/07/2019 οι κάτοικοι της Λάρυμνας με μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση απομάκρυναν τους ιχθυοκλωβούς και ελευθέρωσαν έτσι την παραλία.

Μετά από αυτό η εταιρεία κινήθηκε νομικά εναντίον του πρόεδρου της Κοινότητας Σ. Σαρηγιάννη, του κοινοτικού συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Α. Νικολόπουλου και μιας γυναίκας κατοίκου της Λάρυμνας, κινώντας μάλιστα τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στις συνελεύσεις είχαμε αντιταχθεί στα σχέδια της εταιρείας για μετεγκατάσταση και είχαμε δεσμευθεί ότι θα είμαστε στο πλάι του λαού της Λάρυμνας και τους αγώνες του.

Τα γεγονότα από μόνα τους δείχνουν για ποιον δουλεύει το "επιτελικό" τους κράτος και τι ανάπτυξη οραματίζονται. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους υπόλοιπους θιασώτες των μνημονίων θωρακίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και θωρακίζεται απέναντι στο λαϊκό κίνημα με το δόγμα "νόμος και τάξη".

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία του αυτόφωρου άμεσα και ο δήμος μαζί με την περιφέρεια να κινηθούν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών της Λάρυμνας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Λοκρών μαζί με το λαό της Λάρυμνας διεκδικεί να σταματήσει η μετεγκατάσταση της μονάδας "Τζελέπη" στη θέση Πράσινα Νερά και καλεί τον λαό της περιοχής να συνεχίσει τους αγώνες του και να μην υποκύψει σε δήθεν τετελεσμένα».