Παρασκευή 27/09/2019 - 13:42
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Να συζητηθεί η απαράδεκτη απόφαση για δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή

Να δεσμευτεί η δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων - Καματερού ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα της απαράδεκτης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ με την οποία αποφασίστηκε η δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή, προκειμένου να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις, σωματεία και φορείς της περιοχής, ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη.

Αναφορικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει το «δημοτικό λαχανόκηπο» μέχρι τις 15 Οκτώβρη, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θοδωρής Σκολαρίκος σημείωσε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή οι συναντήσεις με σωματεία, φορείς και δημότες που διεκδικούν. Επισήμανε ότι ο «δημοτικός λαχανόκηπος» δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας στην περιοχή, αλλά από τη στιγμή που προσφέρει μια στοιχειώδη ανακούφιση δεν μπορεί η δημοτική αρχή να προχωράει στο κλείσιμό του, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δέσμευση για μετεγκατάστασή του.

Ο Θ. Σκολαρίκος τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του, η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να φέρει το θέμα με εισήγηση ως τακτικό στο επόμενο Συμβούλιο και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σε παρέμβασή του ο Θ. Σκολαρίκος επεσήμανε ότι η «χορηγία» τεχνικής εταιρείας που διαθέτει δυο ηλεκτρολόγους στο δήμο μέχρι 31 Δεκέμβρη, ανοίγει αντικειμενικά τον ασκό του Αιόλου για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης να προσλάβει εταιρεία security για τη φύλαξη δημοτικών χώρων. Να σημειωθεί ότι το θέμα που αφορούσε τη «χορηγία» καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το θέμα της εγκατάστασης δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε γειτονιές του δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισαν να μη δοθεί άδεια από το δήμο και σημείωσαν ότι έχει δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο που προστατεύει τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες μπροστά στα κέρδη δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη υγεία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις που δεν επιλέγονται λόγω κόστους.