Παρασκευή 15/11/2019 - 11:53

Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας

Χρήσιμη για συμπεράσματα ήταν η στάση των δημοτικών παρατάξεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας την Τετάρτη 13 Νοέμβρη όπου καταψήφισαν τα 2 ψηφίσματα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αφορούσαν: Το πρώτο την εισβολή της Αστυνομίας στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το δεύτερο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος νοσηλευτή του Τμήματος Οξέων Περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κέρκυρας αναφέρει:

«Χωρίς καμία αιτιολόγηση η παράταξη της πλειοψηφίας, η μείζων αντιπολίτευση και η παράταξη του κ. Νεράτζη καταψήφισαν στηρίζοντας έτσι τις αυταρχικές πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ. Εντύπωση προκαλεί και η στάση του δημοτικού συμβούλου κ. Βλάχου που καταψήφισε το 2ο ψήφισμα γιατί αναφερόταν σε παρόμοιες αυταρχικές πρακτικές που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ… Αν και του υπενθυμίσαμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί με γιατρό σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της "φιλολαϊκής" πολιτικής της είχε στείλει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ στη Λευκίμμη για ένα ολόκληρο καλοκαίρι επέλεξε να κρατήσει την ίδια στάση διαφοροποιούμενος και από την παράταξή του.

Η στάση τους αποτελεί πολιτική πράξη. Το δόγμα "νόμος και τάξη" καλά κρατεί. Η ένταση της καταστολής, για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική, προφανώς βρίσκει σύμφωνες πολλές από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπερασπίζονται την πολιτική που θέλει τα επιχειρηματικά συμφέροντα να έχουν μεγαλύτερο άσυλο μέσα στα Πανεπιστήμια, που θέλει να παρέμβει στη λειτουργία και δράση των σωματείων.

Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της φοβούνται το οργανωμένο εργατικό, λαϊκό, φοιτητικό κίνημα και καλά κάνουν. Είναι το μόνο που μπορεί να βάλει εμπόδια στο λογική του κέρδους και της ανταποδοτικότητας παντού, στην πολιτική που θέλει Πανεπιστήμια και νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Εμείς από την άλλη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό θα υπερασπιζόμαστε το φοιτητικό άσυλο, το δικαίωμα φοιτητών και εργαζομένων να δρουν και να διεκδικούν οργανωμένα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Επίσης, πολύωρη συζήτηση έγινε σχετικά με το Βίδο και τη σύμβαση παραχώρησης του εστιατορίου σε συγκεκριμένη επιχείρηση.