Κυριακή 09/02/2020 - 16:58
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη διεκδίκηση των χώρων του ΟΣΕ και του 301 Ε.Β. (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Κυριακής έγινε η σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων - Καματερού με θέμα την οργάνωση της διεκδίκησης των χωρών του ΟΣΕ και του στρατοπέδου Κοσκινά, γνωστού ως 301 Ε.Β., για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδομών, της Ένωσης ΕΒΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων, του Συλλόγου Γυναικών, του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του Συλλόγου Φίλων Ελληνικής Μουσικής και Ποίησης. Επίσης, μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Γ' ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων. Παρευρέθηκε η Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Δυτικού Τομέα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Βαρλάς.

Η εισηγητική τοποθέτηση έγινε από τον Θοδωρή Σκολαρίκο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό είναι μια περιοχή με ελάχιστους ελεύθερους χώρους. Επιπλέον το κέντρο των Αγίων Αναργύρων έχει δεχθεί διαχρονικά μεγάλη επιβάρυνση». Αναφέρθηκε αναλυτικά στους χώρους του στρατοπέδου και του ΟΣΕ και στα σενάρια που έχουν κατά καιρούς ακουστεί γι' αυτούς και τόνισε: «Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να οργανωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση, ώστε να διατεθούν οι χώροι αυτοί για τις ανάγκες του λαού της περιοχής, για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, Αθλητισμού και Πολιτισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση» (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εισήγηση του Θ. Σκολαρίκου).

Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων σωματείων και φορέων.

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Καπετανάκος, σημείωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων το αμέσως επόμενο διάστημα, για να αποφασιστούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η Ελένη Καμαρινοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο, επισήμανε την ανάγκη να οργανωθεί η διεκδίκηση για αυτούς τους χώρους και το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

Η Μαρία Στίγκα, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ, τόνισε τη διαχρονική εγκατάλειψη των χώρων του ΟΣΕ και συμπλήρωσε ότι είναι μόνιμη διεκδίκηση της Ένωσης η απόδοση των ελεύθερων χώρων στο δήμο για τις ανάγκες των κατοίκων.

Ο Γεράσιμος Θεοδωράτος από το Σωματείο Συνταξιούχων μετέφερε την εμπειρία από τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος για την απομάκρυνση του 301 Ε.Β.

Στην παρέμβασή της η Νίκη Χρονοπούλου είπε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σταθερά στηρίζουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τις διεκδικήσεις για ζητήματα ελεύθερων χώρων όπως το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο «Τρίτση» κ.ά. και θα αναδείξουν το αίτημα οι χώροι του ΟΣΕ και το 301 Ε.Β. να αποδοθούν στο λαό της περιοχής.

Η σύσκεψη έκλεισε με την παρέμβαση του Θοδωρή Σκολαρίκου, στην οποία σημείωσε ότι την υπόθεση πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής, και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα με όλες τις δυνάμεις τους, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, να συμβάλουν στην οργάνωση και τη διεκδίκηση.