Παρασκευή 03/04/2020 - 14:46
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Απαιτούν μέτρα προστασίας του λαού και καταδικάζουν πρακτικές ενίσχυσης του κεφαλαίου

Σε «πρίμο-σεκόντο» κυβέρνηση και Περιφέρεια για ενίσχυση των εφοπλιστών με αφορμή αυτή τη φορά την πανδημία, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου καθώς πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι των διαταγμάτων με τις απαιτήσεις των εφοπλιστών που η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κατοχύρωσε στις 30 του Μάρτη, ακολούθησε η κοινή επιστολή περιφερειάρχη και δημάρχου Ρόδου προς την κυβέρνηση, για να αρχίσει το χρήμα να ρέει στις τσέπες των εφοπλιστών. Μια θάλασσα προνόμια και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένα έχουν οι εφοπλιστές και δεν τους φτάνει. Τους χορηγούνται επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο και πάλι οι συγκοινωνίες στα νησιά είναι προβληματικές. Γι’ αυτούς, πάνω απ’ όλα μετρά το κέρδος και όχι η ανάγκη των νησιωτών για απρόσκοπτη και ασφαλή συγκοινωνία. H διαφύλαξη της ελληνικής ακτοπλοΐας μέσω «ναύλωσης και επιδότησης» που ζητά ο περιφερειάρχης βρίσκεται σε «πρίμο - σεκόντο» με την κυβέρνηση και τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ, δηλαδή έξτρα επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, αυτή τη φορά λόγω πανδημίας.

Τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, που συμπλέει με τις αντιλαϊκές πολιτικές και δεν τολμά να απαιτήσει τώρα ουσιαστικά μέτρα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρών κτηνοτρόφων, ενώ με κινήσεις εντυπωσιασμού προσπαθεί να συσκοτίσει την τραγική κατάσταση στις δομές Υγείας στο νησί, σιγοντάροντας την αναλγησία της πολιτικής του κράτους, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κρήτης και ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Παρεμβάσεις έχουν γίνει από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαιστού για το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Πόμπια καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία του δήμου.

Τη λήψη μέτρων στο Δήμο Ηγουμενίτσας απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλοντας τη στάση της δημοτικής αρχής που παρότι έθεσε εγκαίρως το αίτημα να συζητηθεί το θέμα, αυτό δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη με ευθύνη των παρατάξεων του δημάρχου Γ. Λώλου και του Γ. Γόγολου. «Εδώ ισχύει το "ο καθείς εφ' ω ετάχθη". Ωστόσο δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την επιχειρηματολογία και τις απόψεις που ακούστηκαν. Πολύ περισσότερο που ορισμένες τις θεωρούμε επικίνδυνες και όχι μόνο για τη λαϊκή υγεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας.

Παρέμβαση για τη μισθοδοσία γυμναστών στα προγράμματα «Άθληση για όλους» που υλοποιούνται μέσω των δήμων και οι οποίοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι με πρόσχημα την αναστολή λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού. Κατά την παρέμβασή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Παναγιώτης Κατηφές στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ν. Παναγόπουλο, έλαβε τη διαβεβαίωση από τον τελευταίο «ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα ενταχθούν στις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η μισθοδοσία τους θα καταβληθεί κανονικά».