Τετάρτη 13/05/2020 - 13:52
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΙΟΥ

Δήλωση του Μ. Σκούφαλου σχετικά με τη ΒΙΑΛ

Σε δήλωσή του, σχετικά με τη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Χίου για τη ΒΙΑΛ στους Χαλκειούς, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Μάρκος Σκούφαλος τονίζει τα εξής:

«Το στίχο του ποιητή θυμήθηκα, με τα όσα διαδικτυακά διάβασα ως σχόλια ή τοποθετήσεις είτε καλοπροαίρετων συμπολιτών μας, είτε κακεντρεχών και υβριστών, με αφορμή την παρέμβασή μου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος κ. Κάρματζης αναφέρθηκε στη γνωστή επιστολή του ΤΣ Χαλκειούς, για συζήτηση και ορισμό από το σώμα του ΔΣ, για το πού να δημιουργηθεί δομή προσφύγων και μεταναστών πάνω στο νησί, αφού κλείσει η ΒΙΑΛ.

Αυτό προκάλεσε και την αντίδρασή μου, ότι δεν μπορεί το Σώμα να κάνει μια τέτοια συζήτηση, που παραβιάζει κατάφωρα τα όσα έχουμε παλέψει μέχρι τώρα.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" έχουμε απαντήσει και ξεκαθαρίσει τη θέση μας προς το ΤΑ Χαλκειού, ότι μια τέτοια συζήτηση και υπονομεύει τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού, για κανένα κέντρο κλειστό ή ανοικτό πάνω στο νησί, πέραν ενός χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης και υπονομεύει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και του υπουργού της, του κ. Μηταράκη.

Για να εξηγούμαστε λοιπόν, με βάση τη μνήμη και όχι τη λήθη.

Η ιστορία του νησιού, γραπτή και οπτική (φωτό, βίντεο) έχει καταγράψει ότι την απόφαση για τη ΒΙΑΛ την έχει πάρει η δημοτική αρχή του κ. Βουρνού, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε τοπικού συμβουλίου Χαλκειού. Εμείς είχαμε καταψηφίσει αυτή την απόφαση και είχαμε καταδικάσει το γεγονός.

Η ιστορία του νησιού, γραπτή και οπτική (φωτό, βίντεο) έχει καταγράψει ότι όταν την επισκέφθηκε ο τότε υπουργός Άμυνας κ. Καμένος , η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν απ' έξω μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και διαμαρτύρονταν για τη φυλακή "Hot spot"! Κανείς από το Χαλκειό δεν ήταν εκεί.

Η ιστορία του νησιού, γραπτή και οπτική, (φωτό, βίντεο) έχει καταγράψει, ότι στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΒΙΑΛ, ήταν μαζί του ο κ. Κάρματζης ως αντιπεριφερειάρχης τότε, ο κ. Βουρνούς ως τότε δήμαρχος, ο κ. Μηταράκης ως βουλευτής Χίου, ο τότε κυβερνητικός βουλευτής κ. Μιχαηλίδης. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ ήταν απ' έξω πάλι από τη ΒΙΑΛ και διαμαρτύρονταν. Κανείς από το Χαλκειό δεν ήταν εκεί.

Αυτοί λοιπόν ήταν οι μέσα και εμείς οι απ' έξω! Όποιος διαφωνούσε ας μην έκανε το "μαϊντανό" του κ. Τσίπρα!

Οι κάτοικοι του Χαλκειού, έχουν χίλια δίκια να νιώθουν ότι κάποιοι τους πρόδωσαν και φυσικά εμείς δεν τους ταυτίζουμε με τις εγκληματικές ενέργειες ελάχιστων που πυροβολούν ανθρώπους, ούτε με αυτούς που θεωρούν μιάσματα τους πρόσφυγες και μετανάστες και εν δυνάμει εγκληματίες, μόνο και μόνο γιατί περνάνε μπροστά από το σπίτι τους, ούτε με το δηλητήριο των ρατσιστών και φασιστών που μυρίζουν σάρκα και περιτριγυρίζουν το χωριό.

Στις κυβερνήσεις όμως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να ψάξουν τις ευθύνες, στον υπουργό κ. Μηταράκη, που μπαινοβγαίνει στο χωριό και τους δίνει γραμμή να είναι απέναντι στην επιθυμία όλων των Χιωτών για κανένα κέντρο - φυλακή της ΕΕ πάνω στο νησί, να ψάχνουν για λάθη και κοροϊδίες και στους δημοτικούς άρχοντες που θέλουν να είναι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!

Αυτά, για να μαθαίνουν οι καλοπροαίρετοι τι έκανε η "Λαϊκή Συσπείρωση", τι ψήφισε και πού ήταν. Για τους κακεντρεχείς και υβριστές, διαδικτυακούς και μη, η λύση είναι μία. Ξυδάκι.».