Τετάρτη 27/05/2020 - 18:17
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Σύμπραξη των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής για τη χωματερή στο παλιό Νεκροταφείο

Να γίνει «ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο στο θεατράκι "Μ. Θεοδωράκης" ώστε να μπορεί να συμμετάσχει ο λαός του Περάματος, με θέμα "Άμεση ανάπλαση του παλαιού Νεκροταφείου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής" όπως έχουν ζητήσει σωματεία, μαζικοί φορείς και η Επιτροπή Αγώνα» ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος μετά και την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της μετατροπής του παλαιού Νεκροταφείου σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με τη συμβολή της παράταξης της ΝΔ.

Ειδικότερα τονίζει πως «στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή στις 22-5-2020 ψηφίστηκαν οι συμβάσεις με τον ΕΔΣΝΑ που θέτουν σε λειτουργία το παλαιό νεκροταφείο ως Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)! Οι συμβάσεις υπερψηφίστηκαν οριακά, αφού τα υπέρ και τα κατά ισοψήφησαν έτσι πέρασαν οι συμβάσεις με τη διπλή ψήφο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Η πίεση του λαού με τις κινητοποιήσεις του "χτύπησε" το "μέτωπο" δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) και "ανεξάρτητων" συνεργαζόμενων της ΝΔ, αναγκάζοντας ορισμένους να αλλάξουν την προηγούμενη ψήφο τους και να καταψηφίσουν τις συμβάσεις. Όμως, όταν πρόκειται για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια, βρίσκονται με διάφορους τρόπους και οι κατάλληλες συμμαχίες» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «τις ψήφους για να μην καταψηφιστούν οι συμβάσεις τις "χάρισε" στη δημοτική αρχή η παράταξη του Λαγουδάκου (ΝΔ). Έτσι εμπεδώνεται και μονιμοποιείται η "προοδευτική συμμαχία" του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, που είναι μαζί με την "επίσημη" ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ».

Η νέα αυτή εξέλιξη, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «δεν μας εκπλήσσει καθόλου» αφού «είχαμε προειδοποιήσει το λαό του Περάματος από τις δημοτικές εκλογές ότι θα δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφία που θα εκμεταλλεύεται το λαό και από το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιώντας τις αντιλαϊκές πολιτικές! Δεν μας εκπλήσσει ούτε η "στάση" της παράταξης Λαγουδάκου (ΝΔ)! Ήδη από τις δημοτικές εκλογές εκφραζόταν ως η πλέον υπέρμαχη της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόσο τα σχέδια για μετατροπή του παλαιού Νεκροταφείου σε ΣΜΑ, όσο και οι κατευθύνσεις για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και με καύση στη Λ. Σχιστού ετοιμάζουν την εισχώρηση των επιχειρηματιών στη διαχείριση απορριμμάτων. Άρα οι ψήφοι που έδωσε στη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) για να γίνει χωματερή το παλαιό Νεκροταφείο είναι πρώτα απ’ όλα πολιτικές».

Τέλος, στηρίζοντας την απαίτησή της για ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνει πως «ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η μετατροπή του παλαιού Νεκροταφείου σε "χωματερή", που έχει εξοργίσει τον λαό του Περάματος, η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να το περάσει με την απαράδεκτη διαδικασία του "διά περιφοράς μέσω τηλεφώνου"! Δηλαδή με μια διαδικασία στην οποία αποκλείεται κάθε δυνατή συζήτηση, τοποθέτηση, αντιπαράθεση τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των φορέων της πόλης. Μια τέτοια διαδικασία αντικειμενικά δύναται να είναι διαβλητή».