Τρίτη 14/07/2020 - 21:47
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε - Η διοίκηση κλείνει δύο παιδικούς σταθμούς

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

«Το έγκλημα ολοκληρώθηκε! Μετά το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε Χορτιάτη, Πυλαία και Ασβεστοχώρι, η διοίκηση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγν. Καϊτεζίδη ενέκρινε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Ιούλη, την αναστολή λειτουργίας άλλων δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, στο Πανόραμα και το Φίλυρο» σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας - Χορτιάτη, προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα προχώρησε στην απόλυση 13 εργαζόμενων, πετώντας τους στην ανεργία!».

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει:

«Πλέον, ένας δήμος με πληθυσμό που υπερβαίνει τους 70.000 κατοίκους βρίσκεται με δύο μόνο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, την ώρα που κυβέρνηση και δημοτική αρχή, με την πολιτική τους, πριμοδοτούν την ιδιωτική εκπαίδευση εις βάρος της Δημόσιας Παιδείας.

Οι "μάσκες" για τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και τη διοικούσα παράταξή του έπεσαν και αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής που υπηρετεί. Μια πολιτική που πάει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή.

Γι’ αυτό άλλωστε ο δήμαρχος -και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας- στο πνεύμα και του κατάπτυστου, χουντικής έμπνευσης, νόμου ενάντια στις συγκεντρώσεις, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, κάλεσε στο Δημαρχείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τον… προστατεύσουν από την ειρηνική διαμαρτυρία των απολυμένων εργαζομένων!!!

Ο -κατά τα λοιπά- χαμογελαστός κ. Καϊτεζίδης των δημοσίων σχέσεων και των φωτογραφιών στα περιοδικά είναι ο ίδιος που, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, δεν διστάζει να "δείξει τα δόντια" του, επιστρατεύοντας μπόλικη αλαζονεία.

Οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταγγέλλουν την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου να δημιουργήσει κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να περάσει ανενόχλητη το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών και την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός του δήμου μας μπορούν και πρέπει να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».