Παρασκευή 31/07/2020 - 23:04
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Παρεμβάσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το χαράτσωμα

Να μην προχωρήσει σε κανενός είδους ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, «ιδίως τέτοια περίοδο που ο λαός της Ελευσίνας δεν μπορεί να αντιδράσει σε αυτές τις μεθοδεύσεις», απαιτεί με ανακοίνωσή της από τη δημοτική αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας - Μαγούλας.

Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου «η οποία μέσα στο κατακαλόκαιρο και κεκλεισμένων των θυρών, αποφασίζει να παραδώσει τις υπηρεσίες πρασίνου σε ιδιωτική επιχείρηση έναντι του ποσού των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα 3 χρόνια». Όπως σημειώνει, «αυτή η προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα μίας πολιτικής που απαξιώνει σταδιακά τις υπηρεσίες του δήμου και ανοίγει το δρόμο στις μεγάλες επιχειρήσεις να κερδοφορούν σε βάρος του λαού της Ελευσίνας. Εφαρμόζει πιστά την κυβερνητική πολιτική της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, που απαγορεύει προσλήψεις στους δήμους, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας της πόλης μας. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, που διευκόλυνε τις δημοτικές αρχές να ιδιωτικοποιούν τους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως δεν είναι τυχαία άλλωστε η χρονική στιγμή που η δημοτική αρχή φέρνει αυτή την πρόταση, «περίπου ένα μήνα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για "Δήμο Επιχειρηματία" και ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω της Τοπικής Διοίκησης» και συμπληρώνει πως η σημερινή δημοτική αρχή «αποκαλύπτεται, ξεκινώντας από τις υπηρεσίες πρασίνου, με σκοπό να επεκτείνει σταδιακά αυτό το καθεστώς και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου. Άλλωστε έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν τέτοια δείγματα, απαξιώνοντας το εργατικό δυναμικό του δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι για ένα τόσο σημαντικό έργο που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη, αγνόησε επιδεικτικά τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου».

«Αυτή η αρνητική εξέλιξη αφορά όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και όλους τους δημότες. Οι εργαζόμενοι στους δήμους βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να υπονομεύονται, την ώρα που ανοίγει ξανά η συζήτηση για απολύσεις, ενώ οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν, μέσω αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, τα κέρδη των εργολάβων», καταλήγει η ανακοίνωση και απαιτεί «να μην συζητηθεί το θέμα στην Οικονομική Υπηρεσία».

Στα Γιάννενα

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιωαννίνων, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση των άλλων δημοτικών παρατάξεων για το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σημειώνει πως «όλη η αντιπαράθεση ήταν για το πόσο περισσότερο θα πληρώσει ο λαός, πόσο περισσότερο θα επιβαρυνθούν τα ανταποδοτικά τέλη από την αλλαγή των λαμπτήρων του οδοφωτισμού».

«Στον αντίποδα, η πρότασή μας για διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης για το έργο χωρίς επιβάρυνση ή παρακράτηση των ανταποδοτικών, και προσλήψεις προσωπικού είναι ρεαλιστική και αναγκαία και έχει ως προϋπόθεση το εργατικό κίνημα να διεκδικήσει και να επιβάλει τέτοιες εξελίξεις», προσθέτει (διαβάστε εδώ περισσότερα).