Παρασκευή 26/10/2018 - 13:45
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο

Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου στη Θάσο.

Αναλυτικά στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

«Είκοσι δύο (22) νεφροπαθείς της νήσου Θάσου αναγκάζονται 3 φορές την εβδομάδα να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Καβάλας ή άλλες κλινικές για να πραγματοποιούν αιμοκάθαρση, ζώντας μια πραγματική ταλαιπωρία με τις πολύωρες και δαπανηρές μετακινήσεις.

Αίτημά τους είναι να δημιουργηθεί μονάδα αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου Θάσου, προκειμένου να μη βιώνουν πρόσθετη ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις.

Το αίτημά τους είναι δίκαιο και η υλοποίησή του αναγκαία προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον η ήδη βεβαρημένη υγεία τους.

Επιπρόσθετα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Θάσος αποτελεί τουριστικό προορισμό και η έλλειψη μονάδας αιμοκάθαρσης έχει ως συνέπεια να αποκλείονται τουρίστες και ετεροδημότες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αιμοκάθαρση.

Απαιτείται να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και του κράτους, εξοπλισμό του με όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος των 22 νεφροπαθών της Θάσου».