Παρασκευή 26/10/2018 - 11:48
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δ. Μανωλάκου: Να δοθούν έκτακτα επιδόματα στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας (VIDEO)

Χρονοδιάγραμμα καταβολής των επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας από τον κυκλώνα «Ζορμπά» ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, επισημαίνοντας ότι έκτακτο επίδομα πρέπει να λάβουν και οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζώα και ζωοτροφές.

Κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ η Δ. Μανωλάκου σημείωσε πως οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι στο 100% και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της υδροδότησης σε τρία χωριά της Εύβοιας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των υποδομών και έναρξη αντιπλημμυρικών έργων.

Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι εκταμιεύθηκαν ποσά για την αποκατάσταση των υποδομών.

Για τη χορήγηση των επιδομάτων πρώτων αναγκών και οικοσκευής δήλωσε πως για να καταβληθούν πρέπει πρώτα οι δήμοι να κάνουν τα σχετικά αιτήματα.

Η δευτερολογία της Δ. Μανωλάκου

Η Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι στους πληγέντες δεν έχει φτάσει τίποτα από τα χρήματα που πρέπει να τους δοθούν. Σημείωσε ότι είναι χρήματα που τα έχουν ανάγκη και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, σημείωσε ότι και η τωρινή κυβέρνηση καταφεύγει σε μπαλώματα και πως με τις πρώτες βροχές επανέρχονται τα προβλήματα και οι ζημιές.