Δευτέρα 12/11/2018 - 18:04
ΚΚΕ

Ερώτηση για τα προβλήματα στα σχολεία της Λέσβου

Πηγή: Associated Press

Ερώτηση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία της Λέσβου κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Γιάννης Δελής.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατυμπανίζει ότι έχει καταφέρει να επανέλθει η ''κανονικότητα'' στην εκπαίδευση, η πραγματικότητα επιμένει να τη διαψεύδει.

Στα σχολεία της Λέσβου πολλά είναι τα προβλήματα και οι ελλείψεις που βάζουν εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Σε 3ο - 4ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σαν να μην έφταναν τα κοντέινερ που είχαν, τους πρόσθεσαν και 4 νέα.
  • Παραμένει άλυτο το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.
  • Για ακόμη μία φορά έχει διακοπεί η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.
  • Οι μαθητές πήραν την κατάσταση πάνω τους για να λειτουργήσει Τμήμα Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου.
  • Δεν γίνεται το εργαστηριακό μάθημα της Γεωπονίας λόγω ετοιμόρροπου κτιρίου από το σεισμό του 2017 στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου.
  • Υπάρχει έλλειψη σε καθηγητή Φυσικής στο ΓΕΛ Παμφίλων.
  • Παραμένει πεσμένο το σχολείο της Βρίσας από το σεισμό.
  • Στο Μανταμάδο στο ΓΕΛ υπάρχει έλλειψη φυσικού με αποτέλεσμα το μάθημα να μην έχει διδαχθεί ούτε μία ώρα παρότι είναι και πανελλαδικά εξεταζόμενο καθώς και έλλειψη φιλολόγου και καθηγητή Σχεδίου (επίσης εξεταζόμενο πανελλαδικά) και στο Γυμνάσιο έχουν έλλειψη θεολόγου και μουσικού.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας. Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί τη δημόσια παιδεία σε συνεχή υποβάθμιση και δεν εξασφαλίζει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία της Λέσβου».