Πέμπτη 15/11/2018 - 11:05
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γ. Δελής: Επικίνδυνο και ακατάλληλο το κτίριο του ΕΦΚΑ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Να μεταστεγαστεί άμεσα το Γ' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ Νεάπολης), λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου, ζήτησε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σημείωσε πως υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εκθέσεις του ΙΚΑ. Ακόμη, ο χώρος υποδοχής είναι ασφυκτικά μικρός, είναι αδύνατη η πρόσβαση των ΑΜΕΑ και υπάρχουν μόλις δυο τουαλέτες για 50 υπαλλήλους και τους 400 ασφαλισμένους που επισκέπτονται κάθε μέρα την υπηρεσία. Ο Γ. Δελής επέκρινε επίσης την αδιαφορία της κυβέρνησης να απαντήσει στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, παραδέχθηκε ότι «πράγματι είναι ακατάλληλο το κτίριο», ωστόσο έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να δώσει οριστική λύση. Όπως είπε, οι προηγούμενοι διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι καθώς θεωρήθηκε μικρό το τίμημα και έτσι η εισήγηση του ΕΦΚΑ είναι να αυξηθεί το τίμημα. Μία άλλη λύση που εξετάζεται είναι να βρεθεί κτίριο από άλλον κρατικό φορέα. Όμως μέχρι να υπάρξει κάποιο κατάλληλο κτίριο, το συγκεκριμένο υποκατάστημα θα εκτελεί υποστηρικτικές υπηρεσίες για τον ΕΦΚΑ, αλλά δεν θα δέχεται κοινό. Οι ασφαλισμένοι αυτής της περιοχής θα εξυπηρετούνται από τα όμορα γραφεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως σε περίπτωση που το Γ’ Υποκατάστημα σταματήσει να δέχεται το κοινό, θα επιβαρυνθεί ο φόρτος εργασίας στα άλλα γραφεία, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοί του θα συνεχίσουν να εργάζονται σε ένα ακατάλληλο κτίριο που έχει προβλήματα στατικότητας.