Τρίτη 05/03/2019 - 23:09
«ΧΩΡΟΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ»

Μ. Συντυχάκης: Το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά (VIDEO)

Μοναδική φωτεινή εξαίρεση στη λογική της ναρκωκουλτούρας «είναι η θέση και οι αγώνες του ΚΚΕ για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά», επισήμανε ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει τη δημιουργία «Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης».

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως οι «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης» δεν είναι πρωτοτυπία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τη δεκαετία του '90 λειτουργούν 70 τέτοιοι χώροι σε έξι χώρες της Ευρώπης, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει η αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου ως προς τη μείωση της χρήσης ή ως προς τη μείωση των θανάτων από ηρωίνη.

Όπως είπε, οι χώροι αυτοί όχι άδικα χαρακτηρίζονται ως χώροι εποπτευόμενου θανάτου, γιατί η εποπτευόμενη χρήση επιδιώκει τη μεταφορά της πιάτσας σε τέσσερις τοίχους, «ακυρώνοντας την προσπάθεια απεξάρτησης που είναι η μόνη απάντηση απέναντι στη χρήση». Πρόσθεσε πως με ύπουλο τρόπο η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση της κοινωνίας τη χρήση των ναρκωτικών, καθώς και να μην είναι ορατοί οι χρήστες για να καταστεί τουριστικά θελκτικό το κέντρο της Αθήνας.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για το σπάσιμο πέντε δήμων, σημείωσε πως η κυβέρνηση «επιλέγει να επαναφέρει στο προσκήνιο το χωροταξικό των δήμων, και μάλιστα επιλεκτικά, με φωτογραφική διάταξη, δηλαδή ψηφοθηρική».