Παρασκευή 15/03/2019 - 19:14
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου

Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση για το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι ένα σχολείο με πολλά προβλήματα μιας και είναι ένα αρκετά παλιό κτίριο και μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου είναι όμηροι των εργολάβων που έχουν αναλάβει την κατασκευή του νέου κτιρίου, το οποίο έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Σεπτέμβριο του 2017.

Αυτή τη στιγμή φοιτούν στις 3 σχολικές μονάδες του Ειδικού Σχολείου (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και ΕΕΕΕΚ) 40 παιδιά με 22 εκπαιδευτικούς και ο χώρος που έχουν είναι 400 τ.μ., ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών.

Επιπλέον έχουν δημιουργηθεί και άλλα προβλήματα μετά την ανέγερση του νέου κτιρίου που προορίζεται για να στεγάσει τις τρεις σχολικές μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η ανέγερση του νέου κτιρίου περίπου 960 τ.μ., που εγκρίθηκε από το 2013, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2016 και με δέσμευση για παράδοση το Σεπτέμβρη του 2017. Από τότε έως σήμερα δεν έχει ακόμη τελειώσει το έργο και επιπλέον δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα σε υποδομές του σημερινού (παλιού) κτιρίου, που προέκυψαν ακριβώς από τις εργασίες μιας και αυτές πραγματοποιούνται σε κοινούς χώρους:

• Καλοριφέρ, η θέρμανση καταργήθηκε επειδή το λεβητοστάσιο ήταν σε χώρο του νέου σχολείου.

• Ο αύλιος χώρος του σχολείου περιορίστηκε στο 30% λόγω των εργασιών στο νέο κτίριο και

• Το σύγχρονο θερμοκήπιο ξηλώθηκε για να μεταφερθεί σε άλλο σημείο και σήμερα είναι ένας σωρός από σίδερα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβεί άμεσα η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση και την παράδοση του νέου κτιρίου και τον τερματισμό της ομηρίας μαθητών και εκπαιδευτικών;».