Πέμπτη 18/04/2019 - 22:41
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γ. Δελής: Αντιδραστική επιλογή ο περιορισμός της γενικής παιδείας (VIDEO)

Είναι αντιδραστική επιλογή ο περιορισμός της γενικής Παιδείας στη Β' Λυκείου και η μετατροπή της Γ' Λυκείου σε φροντιστήριο για τις εξετάσεις, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια τη Μεγάλη Δευτέρα και ήδη έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις που θα γίνουν την ίδια μέρα.

Υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι αναβάθμιση του Λυκείου και πως η γενική Παιδεία είναι απαίτηση της εποχής. Πρόσθεσε ότι οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους για τη νέα πελατεία αφού ο ανταγωνισμός παραμένει και ο ένας μαθητής θα πρέπει να γράψει καλύτερα από τον άλλο για να περάσει.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση επικαλείται τις υπάρχουσες παθογένειες για να περάσει την πολιτική και τόνισε ότι το πρόβλημα σήμερα του Λυκείου είναι ότι στο κέντρο του είναι οι εξετάσεις, η φροντιστηριοποίηση και η μετατροπή τους σε μια άγρια αρένα ανταγωνισμού. Πρόσθεσε ότι το Λύκειο δούλευε για αν αποκλείσει κάποιους μαθητές από τη γνώση τους οποίους αργότερα το σύστημα θα αποκλείσει από μια ζωή με δικαιώματα.

Αναφέρθηκε επίσης στο τσουνάμι συγχωνεύσεων στην ανώτατη εκπαίδευση με πλήρη εξαφάνιση των ΤΕΙ. Σημείωσε ότι βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η σύνδεση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους ειδικά στον τομέα της έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ