Παρασκευή 01/11/2019 - 14:19
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ν. Παπαναστάσης: Δραματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας (VIDEO)

Η κατάσταση των μονάδων Υγείας στη Λευκάδα «είναι εκρηκτική, είναι δραματική», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, αναπτύσσοντας στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα Αγροτικά Ιατρεία του νησιού είναι κλειστά από το 2014 και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής (καλύπτει τη Νότια Λευκάδα) λειτουργεί με μόλις τρεις γιατρούς σε σύνολο 22 οργανικών θέσεων.

Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου εδώ και μήνες έχει μείνει με μια αναισθησιολόγο και μια νεφρολόγο. Η Καρδιολογική Κλινική και η Μονάδα Εμφραγμάτων που άνοιξε με τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου υπολειτουργεί, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό δεν άνοιξε καθόλου.

Η κυβέρνηση επέλεξε ορισμένες προσωρινές λύσεις όπως η μετακίνηση για λίγες μέρες αναισθησιολόγου και νεφρολόγου από άλλα νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «μπαλώματα» και όχι για μόνιμες λύσεις και μοίρασε γενικόλογες υποσχέσεις ότι «θα» γίνουν προσλήψεις.

Ο Νίκος Παπαναστάσης υπενθύμισε ότι τις ίδιες υποσχέσεις έδινε και η προηγούμενη κυβέρνηση όταν έκοβε κορδέλες στο νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, όμως «από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει». Πρόσθεσε ότι η αιτία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης που συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.