Δευτέρα 11/11/2019 - 20:46
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γ. Δελής: Να μην καταργηθούν τα ολιγομελή τμήματα σε Λύκεια του Κιλκίς (VIDEO)

Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ολιγομελή τμήματα που καταργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή. Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορούσε τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων τριών χωριών του Κιλκίς (Μουριών, Νέου Αγιονερίου και Ευρωπού), τα οποία δεν έχουν εγκριθεί.

Σε προηγούμενη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για το ίδιο ζήτημα, το υπουργείο Παιδείας απάντησε γραπτά ότι αυτά τα τμήματα δεν λειτουργούν λόγω της «μη ύπαρξης του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών», αλλά και επειδή «δεν είναι δυσχερής» η μετακίνηση των μαθητών σε άλλο Λύκειο του Κιλκίς.

Αυτή τη φορά, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη υποστήριξε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να στελεχωθούν με αναπληρωτές αυτά τα ολιγομελή τμήματα, με βάση τις πιστώσεις «που υπάρχουν».

Ο Γιάννης Δελής σημείωσε πως εάν κλείσουν αυτά τα τμήματα, οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται 35 έως 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Επίσης, κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει συνολικά την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και να προχωρήσει σε διορισμούς εκπαιδευτικών.