Δευτέρα 11/11/2019 - 21:36
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Λ. Κανέλλη: Μόνιμη λύση και όχι μπαλώματα για τα Ειδικά Σχολεία στο Αιγάλεω (VIDEO)

Τις ελλείψεις προσωπικού και τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκρότημα Ειδικών Σχολείων στο Αιγάλεω έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια.

Η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη αφορούσε το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού, το Ειδικό Σχολείο Αυτισμού, το Ειδικό Σχολείο Κινητικών και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που στεγάζονται σε ένα παμπάλαιο κτίριο στο Αιγάλεω.

Η Λιάνα Κανέλλη μετέφερε στη Βουλή την τραγική εικόνα που αντίκρισε το ΚΚΕ όταν έκανε περιοδεία σε αυτά τα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία τάξη γίνονταν ταυτόχρονα τρία διαφορετικά μαθήματα!

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως τα κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό έχουν καλυφθεί, ενώ έως το Γενάρη θα είναι έτοιμη η μελέτη για να λειτουργήσει στο Περιστέρι το ΕΕΕΕΚ.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να είναι της «ζητιανιάς» και να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά με ανακύκλωση αναπληρωτών, καθώς η μονιμότητα και η συνέχεια είναι πολύ σημαντική γι’ αυτά τα παιδιά. «Δεν είναι λύνω ένα πρόβλημα και το μπαλώνω», σημείωσε χαρακτηριστικά.