Πέμπτη 14/11/2019 - 11:51
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Χρ. Κατσώτης: Να σταματήσει η παράνομη λειτουργία της «PHARMALINE ΑΕ» (VIDEO)

Να σταματήσει η παράνομη λειτουργία της φαρμακαποθήκης «PHARMALINE ΑΕ» που εδρεύει στο Κορωπί και να διασφαλιστεί το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων σύμφωνα με την υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ανέφερε ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργεί ανελλιπώς το Σάββατο χωρίς να έχει λάβει μέχρι σήμερα την απαιτούμενη άδεια από το Δήμο Κορωπίου. Πρόσθεσε πως παραβιάζει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στις φαρμακαποθήκες, που ορίζεται ανάλογα από την κλαδική ΣΣΕ μέχρι και την τελευταία που έχει υπογραφεί, ενώ έχει περιέλθει και στους ατομικούς όρους εργασίας των εργαζομένων του συγκεκριμένου χώρου για 5ήμερο και 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης εμφανίσθηκε και πάλι σαν υπουργός της εργοδοσίας. Ανέφερε ότι ο δήμος δεν απαντά στο αίτημα της φαρμακαποθήκης για να λειτουργεί και Σάββατο και πως σε έλεγχο που έγινε το περασμένο Σάββατο η εταιρεία ήταν κλειστή.

Υποστήριξε ότι κατά την κρίση του εργοδότη οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν 40 ώρες είτε πενθήμερο είτε εξαήμερο και πως η εταιρεία έχει ατομικές συμβάσεις για εξαήμερη εργασία.

Στη δευτερολογία του ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη όπως και κάθε φαρμακαποθήκη δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια.

Πρόσθεσε πως εφόσον δεν έχει απαντήσει ο δήμος σημαίνει ότι θεωρεί πως δεν πρέπει να δοθεί η άδεια, ενώ το υπουργείο θεωρεί ότι πρέπει να λειτουργεί έστω και παράνομα. Αναρωτήθηκε γιατί το ΣΕΠΕ δεν επιβάλλει τα πρόστιμα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.