Πέμπτη 04/06/2020 - 09:09
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ

Να αποπληρωθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους ξενοδοχείου στη Σκαφιδιά Ηλείας

Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης σχετικά με την καθυστέρηση της αποπληρωμής του επιδόματος αδείας στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας.

Αναλυτικά, στο κείμενο της Ερώτησης, αναφέρεται:

«Ο τουρισμός αποτελεί τον κλάδο εκείνο που εδώ και 8 χρόνια έσπαγε διαρκώς τα ρεκόρ των διανυκτερεύσεων και αντίστοιχα των κερδών του. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία είναι αυτοί που συνεχώς πληρώνουν πρώτοι το μάρμαρο, με την προσαρμογή όλης τους της ζωής στις επιταγές των επιχειρηματικών ομίλων που τους απασχολούν όποτε, όπως και όπου θέλουν.

Σε όλα τα παραπάνω, σήμερα προστίθενται και οι επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους στον τουρισμό με σοβαρές συνέπειες στα εργασιακά τους δικαιώματα. Ξενοδοχεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή θα αργήσουν να ανοίξουν ή δεν ξεκίνησαν ποτέ τη σεζόν. Ταυτόχρονα κανείς δεν εγγυάται την επαναλειτουργία τους, αλλά ούτε και τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων μετά τη λήξη της πανδημίας.

Στο ξενοδοχείο «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας δεν έχει ακόμα αποδοθεί στην πλειοψηφία των εργαζομένων το επίδομα αδείας και η αποπληρωμή της άδειας που δεν πήραν οι εργαζόμενοι της περσινής σεζόν του 2019.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα που χρωστάει ο ξενοδοχειακός όμιλος από την περσινή σεζόν στους εργαζόμενους».