Δευτέρα 22/06/2020 - 20:01
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δ. Μανωλάκου: Να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η δυσοσμία στη Δραπετσώνα (VIDEO)

Να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η δυσοσμία που έχει μετατρέψει σε θάλαμο αερίων τη Δραπετσώνα και συνοικίες του Πειραιά όπως η Χαραυγή, τα Ταμπούρια, η Αμφιάλη απαίτησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στη Βουλή.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες μέρες σταμάτησε το μάθημα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, λόγω της έντονης δυσοσμίας που «έπνιξε» τους μαθητές, στο προαύλιο και στις τάξεις.

Η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε πως τα στοιχεία από την έρευνα του «Δημόκριτου» φωτογραφίζουν τον ένοχο, την εταιρεία πετρελαιοειδών «Oil One».Επίσης, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για να φύγουν τα καζάνια από την περιοχή τους. Όπως είπε, πρέπει να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, υποστήριξε πως για να επιβληθούν κυρώσεις, θα πρέπει να εντοπιστεί η πηγή της δυσοσμίας, κάτι που δεν έχει γίνει από τις μέχρι τώρα έρευνες. Πρόσθεσε πως θα ανατεθεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης νέα έρευνα και «ανάλογα με το τι θα εντοπιστεί» θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις.