Σάββατο 12/01/2019 - 17:48
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΦΥ ΚΡΗΤΗΣ

Καταγγέλλει την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου

Πηγή: Eurokinissi

Τις καθημερινές τακτικές και μεθοδεύσεις της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ που οδηγούν στην υποβάθμιση, αποδυνάμωση και συρρίκνωση του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης.

Σημειώνει ότι «η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διεκδικεί την παραχώρηση επιπλέον χώρων της Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας και συγκεκριμένα επτά ιατρείων και νοσηλευτικών σταθμών στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να στεγάσει την 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας. Απαιτείται η μετακίνηση των ιατρείων των γενικών ιατρών, επειγόντων περιστατικών, βραχείας νοσηλείας κ.ά. για μια μονάδα Υγείας προσωρινού χαρακτήρα, για την εγκατάσταση της οποίας προβλέπονται κονδύλια ενοικίασης χώρου από το ΕΣΠΑ. Οι παραπάνω μετακινήσεις θα προκαλέσουν σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα στη Μονάδα καθώς αλλάζει η χωροταξία της».

Ο Σύλλογος διεκδικεί εδώ και τώρα: Διασφάλιση των χώρων και της ποιότητας εργασίας των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, τη στελέχωση με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και λοιπού προσωπικού και την έκδοση οργανισμού για την πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΠΦΥ.

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Τον δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Κρήτης, στηρίζει και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου.