Πέμπτη 11/04/2019 - 10:09
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ - ΣΕΜΙΣΕΑ

Κινητοποίηση στις 11 Απρίλη ενάντια στη διάλυση της Ειδικής Αγωγής

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. μπροστά στη Βουλή προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες και Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) ενάντια στις νέες περικοπές, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, της διάλυσης της Ειδικής Αγωγής. Την κινητοποίηση στηρίζει και συμμετέχει και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ).

Στο δίκαιο αγώνα του ΣΕΜΙΣΕΑ, της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων συμπαραστέκεται και ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές σημειώνουν:

«Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις του Ενιαίου, των γονιών, του ΣΕΜΙΣΕΑ, των εργαζόμενων της Ειδικής Αγωγής, αποφασίστηκε μαζί με τη ΣΕΑΑΝ, κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα για ν’ απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες σε όλα τα επίπεδα.

Γονείς σε απόγνωση, που παίρνουν τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ με μειωμένες ή και 100% κομμένες τις θεραπείες των παιδιών τους. Χρονίως πάσχοντες που έπαιρναν τα φάρμακά τους δωρεάν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, παραπέμπονται τώρα να τα παίρνουν από τα φαρμακεία της γειτονιάς, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή.

Εργαζόμενοι "λάστιχο" που διασχίζουν όλη την Αττική όλη μέρα για να βγάλουν ένα μεροκάματο, αντιμετωπίζουν τη μείωση μισθού, ενώ το επαίσχυντο μπλοκάκι τείνει να γενικευθεί.

Εκπαιδευτικοί των κοινών σχολείων και γονείς παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες σε πανικό μετά την εγκύκλιο έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας, εφαρμοστική του νόμου για την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, για τη συγκρότηση των περίφημων εκπαιδευτικών συμβουλίων στήριξης. Εκπαιδευτικά συμβούλια που θα καταρτίζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρίες, χωρίς να έχουν καμιά ειδίκευση. Για ν’ αποδειχθεί ότι το "παραμύθι" της ένταξης, κυβέρνησης και ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από το πρόσχημα, ο κουρνιαχτός, για να ξεφορτωθεί το κράτος την ευθύνη στην Ειδική Αγωγή, για ν’ αναγκαστούν οι οικογένειες να γίνουν πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα.

Για τα λεφτά τα κάνουν όλα!

Εμείς με κριτήριο τις ανάγκες μας, τα δικαιώματα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, απαντάμε με συντονισμένο, καλά οργανωμένο αγώνα. Δεν τσιμπάμε στις προσπάθειες των ιδιοκτητών των κέντρων να κινητοποιηθούμε, για να εξασφαλίσουν αυτοί την άμεση αποπληρωμή των θεραπειών.

Βγαίνουμε στο δρόμο για τις δικές μας ανάγκες. Κάνουμε συγκεντρώσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους, ενημερώνουμε, ξεσηκώνουμε, στα ΕΟΠΥΥ, στα ΚΕΠΑ, στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στα ειδικά σχολεία.

Την Πέμπτη 11 του Απρίλη στις 6.30 μ.μ. συναντιόμαστε στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή».

Καλούν σε αγώνα «ενάντια στις περικοπές με δωρεάν θεραπείες για όλα τα παιδιά, όπως η επιστήμη επιτάσσει, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και για:

- Εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα για να μπορέσουν να προσφέρουν απερίσπαστοι στα παιδιά μας. Να υπογραφεί τώρα η πρόταση κλαδικής σύμβασης του ΣΕΜΙΣΕΑ.

- Δημόσιες δομές, υψηλής ποιότητας με δωρεάν υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες.

- Να αποσυρθεί η εγκύκλιος έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας που αναθέτει σε μη ειδικούς την εκπαίδευση των παιδιών μας».

  • Παρακάτω επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ σε μορφή PDF.
Συνημμένα Αρχεία