Παρασκευή 24/05/2019 - 09:18
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Προχωρούν σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου

Άλλο ένα περιστατικό βίας εκτυλίχθηκε, την Τρίτη το βράδυ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όταν οργανωμένη ομάδα ατόμων (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν), εισέβαλε στα επείγοντα όπου βρίσκονταν οπαδός της ομάδας τους και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό χειρουργικής.

Με αφορμή το περιστατικό, την Πέμπτη 23 Μάη πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου, ενώ είχε προηγηθεί συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν την Παρασκευή 24 Μάη σε στάση εργασίας (12 μ.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο προαύλιο.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου απαιτούν μεταξύ άλλων να ληφθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού του Νοσοκομείου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού ασφαλείας, βελτίωση της κτιριακής υποδομής, αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου από τον κρατικού προϋπολογισμό.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από το υπουργείο Υγείας να πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού και δηλώνει ότι στηρίζει και καλύπτει κάθε αγωνιστική μορφή δράσης.