Τετάρτη 12/06/2019 - 09:38
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στο νοσοκομείο

«Δεν μας τρομάζουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με ιατρούς μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ), καταγγέλλοντας τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με αφορμή κείμενο - απάντηση του διοικητή, στις καταγγελίες της ΕΝΙΝΣ, με το οποίο ο διοικητής προέβη σε πληθώρα «ατοπημάτων».

Σημειώνεται η ΕΝΙΝΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχουν αποφασίσει για την κατάσταση του νοσοκομείου Σερρών, έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 12 Ιούνη στάση εργασίας από 11 π.μ. μέχρι 15.00 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο στην οποία θα συμμετάσχουν σωματεία και φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των υγειονομικών.

Μεταξύ άλλων, στην απάντηση - καταγγελία της ΕΝΙΝΣ αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών για: Απειλές για απόλυση εναντίον των γιατρών, ως συνέπεια συμμετοχής τους σε "παράνομη απεργία". Το μόνο αρμόδιο για να κρίνει μια κινητοποίηση ως παράνομη, είναι το δικαστήριο. Οφείλει να γνωρίζει ο κύριος διοικητής ότι αφού δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που να κρίνει την κινητοποίησή μας "παράνομη και καταχρηστική" δεν μπορεί να διωχτεί κανένας γιατρός που συμμετέχει σε αυτήν. Αντίθετα, οι απειλές του αποτελούν "παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης" που διώκεται ποινικά και από τον Νόμο 1264/82 και από το Σύνταγμα.

Αποτελεί, τουλάχιστον, ντροπή για τη Διοίκηση να πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και να ωθεί ασθενείς να κινηθούν εναντίον των γιατρών για "αποζημίωση εξαιτίας βλάβης της Υγείας από ματαίωση προγραμματισμένου χειρουργείου ή άλλης ιατρικής εξέτασης".

Η βλάβη της υγείας του ασθενούς δεν γίνεται από την 24ωρη κινητοποίηση των γιατρών, αλλά από την αναίσχυντη πολιτική τους. Η αναμονή για Χειρουργείο στο Νοσοκομείο Σερρών έχει ξεπεράσει τους 6 μήνες και θα αυξηθεί λόγω της μείωσης των χειρουργικών αιθουσών από έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Μήπως οι ασθενείς μαζί με την ΕΝΙΝΣ θα έπρεπε να στραφούν κατά του Νοσοκομείου για βλάβη στην Υγεία εξαιτίας μεγάλης καθυστέρησης σε ιατρική πράξη;»

(Στο συνημμένο ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΝΙΝΣ).

Στο μεταξύ, «τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών ο οποίος με απειλές και ωμούς εκβιασμούς προσπαθεί να υπονομεύσει τη στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών για την Τετάρτη 12/06/2019», καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).