Σάββατο 09/11/2019 - 17:47
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των συμβασιούχων του Νοσοκομείου Λευκάδας

Πηγή: Eurokinissi

«Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των συμβασιούχων» που εργάζονται στην καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου Λευκάδας, «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» απαιτεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων».

Όπως καταγγέλλει, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «η έγκριση πρόσληψης προσωπικού για ένα χρόνο, καθαριστών και φυλάκων για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Λευκάδας».

Ωστόσο, η νέα προκήρυξη που ενέκρινε το ΔΣ του νοσοκομείου δεν εξασφαλίζει ότι θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες και οι φύλακες, των οποίων λήγει η σύμβαση στο τέλος του χρόνου (31/12/2019).

Η προηγούμενη κυβέρνηση για να δείξει το «φιλεργατικό» δήθεν προφίλ της, έδωσε εντολή στο ΔΣ του νοσοκομείου να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των 10 καθαριστριών, βάζοντας όμως τις καθαρίστριες να υπογράψουν κατάπτυστες συμβάσεις που αναφέρουν «ότι δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους πέραν τις 31/12/2019».

Επίσης, το ΔΣ του νοσοκομείου, προκήρυξε διαγωνισμό για 6 θέσεις φυλάκων για το νέο νοσοκομείο, για ένα χρόνο που τελικά στην πορεία έγιναν μήνες…«και μέχρι τις 31/12/2019», όπως προβλέπεται ρητά.

«Οι συμβασιούχοι, καθαρίστριες και φύλακες στις 31/12/2019 απολύονται και η νέα προκήρυξη που ενέκρινε το ΔΣ του νοσοκομείου και που συμφώνησε και ο εκπρόσωπος των γιατρών, δεν τους εξασφαλίζει ότι θα ξαναβρούν δουλειά», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» στο Νοσοκομείο Λευκάδας, επισημαίνοντας παράλληλα πως για μια ακόμη φορά έγινε φανερό ότι «το ΔΣ αποτελεί έναν κρατικό μηχανισμό που υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» υπογραμμίζει πως ο υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συνεχίζει με επιθετικότητα την αντεργατική πολιτική αποδόμησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε το Σεπτέμβρη του 2019 στις διοικήσεις των νοσοκομείων μια απαράδεκτη εγκύκλιο που δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες, για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και σίτισης των νοσοκομείων με γνώμονα το «δημοσιονομικό όφελος».

Προσθέτει ακόμη πως «χείρα βοηθείας στις κυβερνήσεις δίνει και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και οι «ανεξάρτητοι» συνδικαλιστές τους στα νοσοκομεία», καθώς «όλοι αυτοί συμφωνούν με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με την επιχειρηματικότητα στην υγεία και τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, που απαραίτητη προϋπόθεσή του είναι η όλο και πιο φτηνή εργατική δύναμη γιατί από αυτή βγαίνουν τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών! Γι’ αυτό και τα αιτήματά τους φτάνουν μόνο μέχρι τη μοριοδότηση των συμβασιούχων, αποκρύβοντάς τους την αιτία που οι ίδιοι είναι συμβασιούχοι».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» καλεί τους εργαζόμενους «να πετάξουν από πάνω τους τις κάλπικες προσδοκίες που τους καλλιεργούν, ότι μπορούν να περιμένουν λύσεις από όλους αυτούς που τους έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση. Οφείλουν να απομονώσουν τους συνδικαλιστές που δεν αγωνίζονται για συμφέροντά τους, αλλά είτε σιωπηλά είτε ανοιχτά υπερασπίζονται με τις αντιδραστικές θέσεις τους και δράση τους τα αφεντικά… και να παλέψουν μέσα από τα ταξικά σωματεία, για τον απεγκλωβισμό τους από τη διαρκή ομηρία και ανασφάλεια, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».