Τετάρτη 20/11/2019 - 10:31
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΜΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Καρλοβάσου προχώρησαν χτες εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Σάμου, απαιτώντας μεταξύ άλλων: Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με όλο το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και πληρώματα του ΕΚΑΒ).

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο ΚΥ Καρλοβάσου, η οποία χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή. Στην κινητοποίηση, που συνδιοργανώθηκε με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, συμμετείχαν επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου με απόφαση του 15μελούς, φοιτητικοί σύλλογοι, συνταξιουχικές οργανώσεις, το Σωματείο Οικοδόμων, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο δημαρχείο μίλησαν ο Σταμάτης Φιλίππης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, η Βάσω Βρινιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Τριαντάφυλλος Καβάδας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου. Ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια δημόσια Υγεία στο νησί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτά αφορούν όλους τους κατοίκους του.

Απαίτησαν τη στελέχωση του ΚΥ και όλων των μονάδων Υγείας στο νησί, να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και να στηριχτεί η ανάπτυξή της. Ζήτησαν από τον δήμαρχο Καρλοβάσου να παρέμβει άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και στην κυβέρνηση για επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ακολούθησε πορεία προς το Κέντρο Υγείας, όπου οι διοργανωτές κάλεσαν όλους τους παρευρισκόμενους σε κλιμάκωση του αγώνα.

Τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση χαιρετίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.