Τρίτη 07/04/2020 - 15:22
ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Θεσπρωτία: Συμβολικές κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συμβολική κινητοποίηση από γιατρούς, υγειονομικούς και εργαζόμενους άλλων σωματείων έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Φιλιατών και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. Λαϊκή απαίτηση η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αλλά και σε όλους τους χώρους, η κάλυψη των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό εξοπλισμό.

Η επιδημία του κορονοϊού έφερε στην επιφάνεια με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, σημείωσε η Μαίρη Μουσελίμη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, διευθύντρια Ακτινολογικού (δείτε εδώ βίντεο).

Τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας στον αγώνα των υγειονομικών για άμεση ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας εξέφρασε σε δήλωσή του ο Γιώργος Μπούργος, πρόεδρος του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα (δείτε εδώ βίντεο).

Ο Σπύρος Υφαντής, πρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, εξέφρασε τη στήριξη του σωματείου στον αγώνα των υγειονομικών για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στην Υγεία αλλά και σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων (δείτε εδώ βίντεο).

Ο Σωτήρης Γκίκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών και σημείωσε πως πρέπει να δυναμώσει η φωνή για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού. Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση που με τις άθλιες ΠΝΠ και την αναστολή των συμβάσεων έδωσε το πράσινο φως στους εργοδότες να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα και κάλεσε τους εργαζόμενους να γραφτούν στα σωματεία τους και να αγωνιστούν για να μην μπουν τα δικαιώματά μας σε καραντίνα (δείτε εδώ βίντεο).

Η Έλενα Βλάχου, ειδικευόμενη γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, τονίζει πως οι υγειονομικοί δυναμώνουν τη φωνή τους για ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας ώστε να περιοριστούν στο μέγιστο βαθμό οι επιπτώσεις από την πανδημία, στηρίζουν την ανάγκη για Μέσα Ατομικής Προστασίας, αλλά τονίζουν πως η ατομική ευθύνη είναι κούφιο γράμμα εάν δεν συνοδεύεται από την κρατική ευθύνη. Οι υγειονομικοί απαιτούν μαζικές μόνιμες προσλήψεις, πλήρη επίταξη άνευ όρων των ιδιωτικών κλινικών και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας (δείτε εδώ βίντεο).

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στο Κέντρο Υγείας στην Παραμυθιά από εκπροσώπους σωματείων (δείτε εδώ βίντεο).

Παραμυθιά