Τρίτη 07/04/2020 - 19:10
ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Συμβολικές κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα και Παλαμά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μετά από κάλεσμα των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός όρθιος και νικητής, εξέφρασαν τα Σωματεία Εργαζομένων ΓΝ Καρδίτσας, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΓΝ - ΚΥ Καρδίτσας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Φαρμακοϋπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Σύλλογος και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας (μέλη ΟΓΕ), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Καρδίτσας, Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας.

Στην κινητοποίηση χαιρέτισε ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Έκτορας Γάζος που τόνισε την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας Λήδα Αγγέλου παρέδωσε στον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών το άλμπουμ με τις ζωγραφιές των παιδιών που δημιούργησαν στηρίζοντας τον αγώνα των υγειονομικών. Οι ζωγραφιές αυτές έγιναν και βίντεο (δείτε εδώ).

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι φορείς παρέδωσαν ψήφισμα στον διοικητή του νοσοκομείου.

Συμβολική κινητοποίηση και στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Την κινητοποίηση χαιρέτισε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, που αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες που έχουν δοθεί για τη Δημόσια Υγεία στο νομό και εξέφρασε τη συμπαράσταση των αγροτών στους αγώνες των γιατρών (δείτε εδώ βίντεο). Χαιρέτισε ακόμα και η Σέβη Μωραΐτη, συμβασιούχος εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας (δείτε εδώ βίντεο).

Μπαράζ ελέγχων από την αστυνομία

Σημειώνεται ότι στο χώρο της κινητοποίησης ήταν έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που επικαλέστηκαν την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Μετά το τέλος της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας η αστυνομία εξαπέλυσε μπαράζ ελέγχων σε εργαζόμενους και νεολαία που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση επιβάλλοντας πρόστιμα επικαλούμενη την μη τήρηση των μέτρων για το κορονοϊό.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ «καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει και να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και νεολαία. Καλεί το λαό της περιοχής να μην μείνει σιωπηλός στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Να δυναμώσουμε την φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Η τρομοκρατία δεν να περάσει η συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα δεν πρόκειται να φιμωθεί».