Εταιρείες

Θα ξεπεράσουν τις 2.000 οι αναγγελθείσες ζημιές από τον σεισμό στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση που ωστόσο προκάλεσε κυρίως μικροζημιές σε κτήρια, ελέγχει τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο σεισμός έντασης 5,1 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:15 την Παρασκευή με επίκεντρο στην περιοχή της Μαγούλας, σύμφωνα με τους ειδικούς, προήλθε από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε ενεργοποιηθεί στο σεισμό του 1999.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι ζημιές που αναμένεται να αναγγελθούν στις ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημίωση θα ξεπεράσουν τις 2.000

Πρόκειται κυρίως για μικροζημιές καθώς δεν καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε κτήρια και δομές.

Στο κέντρο της πόλης καταγράφηκαν  μικροζημιές καθώς  κομμάτια από μάρμαρα έπεσαν στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, αλλά και μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης ζημιές προήλθαν και από παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοφάδες έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όμως να τονίσουμε ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες επέδειξαν ετοιμότητα στην επικοινωνία τους με τους ασφαλισμένους, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό σε περιπτώσεις κρίσεις και εδραιώνει την σχέση εμπιστοσύνης.

ΑΧΑ Ασφαλιστική και Ασφάλειες Μινέττα ήταν από τις εταιρείες που παρέμειναν με ανοιχτές γραμμές και υπεύθυνο εξυπηρέτησης στο πλευρό των ασφαλισμένων τους.

Διαβάστε επίσης: Οι σεισμοί μπορούν να συμβούν παντού. Είστε έτοιμοι;

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας