Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία και Ζάκυνθος στην 3η και 4η θέση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ηλεία και Ζάκυνθος βρίσκονται αντίστοιχα στην 3η και 4η θέση της λίστας των περιοχών με την μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ στα θετικά καταχωρείται το γεγονός ότι τα τελευταία 2 εικοσιτετράωρα στην Ηλεία δεν έχει γίνει καμία νέα καταγραφή.

Στα αξιοσημείωτα – και μακάρι να παραμείνει έτι η εικόνα – το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για την «ταυτότητα» των νοσούντων και την «ακτινογραφία» του ιού στην Ελλάδα, από το σύνολο των κρουσμάτων το 54,4% είναι άνδρες, ενώ το 34,9% σχετίζεται με κάποιο ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, το 20,8% θεωρείται σχετιζόμενο με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων κυμαίνεται στα 49 έτη, με το 45,4% να είναι ηλικίας από 40 έως 64 ετών και το 30,6% ηλικίας από 18 έως 39 ετών. Κάτω των 17 ετών είναι μόλις το 2,8% των κρουσμάτων (σ.σ. 43 άτομα), ενώ άνω των 65 ετών είναι το 21,2% (σ.σ. 320 άτομα).

Όσον αφορά τους νεκρούς, η πλειοψηφία (69,5%) είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ κάτω των 39 ετών ήταν μόλις ένας θάνατος.

Στη γεωγραφική κατανομή της διασποράς του ιού, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρατηρούνται στους νομούς Καστοριάς, Αττικής, Ηλείας, Ζακύνθου, Ξάνθης, Έβρου και Κοζάνης.

Αντίθετα, από μηδέν έως τέσσερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search