Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Γ.Σ Άρτεμις 3-1 σετ. Για την 20η αγωνιστική των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παρά την σχετικά μέτρια σε γενικές γραμμές εικόνα του ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-1 σετ της μαχητικής Άρτεμις Κορυδαλλού, φτάνοντας αισίως τις 18 νίκες (2 ήττες) στο πρωτάθλημα των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο ΕΠΑΛ ήταν αρκετά ενδιαφέρον καθώς σε αυτό φρόντισαν τόσο οι απουσίες (σσ Τσιαντούκα και Μπέλλου) και η γενικά μέτρια εικόνα των νησιωτών από την μια, αλλά και η πολύ καλή μέρα που βρέθηκαν οι νεαρές αθλήτριες της Άρτεμις από την άλλη.

Ο Σαρωνικός ουσιαστικά ήταν αδιάφορος καθώς με την νίκη του την περασμένη αγωνιστική (3-0 στον Μίλωνα) ‘κλείδωσε‘ την 2η θέση που οδηγεί στην Α’ κατηγορία, ενώ η ομάδα της Άρτεμις ήθελε βαθμό ή βαθμούς ώστε να πλησιάσει την 1η 3αδα. Πριν το ματς, στην 1η θέση ήταν ο Άλιμος με 54 βαθμούς, στην 2η ο Σαρωνικός με 49, 3ος ο Τελαμώνας με 40, με την Άρτεμις να ακολουθεί στην 4η θέση με 39 βαθμούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι 60 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ να παρακολουθήσουν μια αμφίρροπη σε γενικές γραμμές αναμέτρηση, με τις γηπεδούχες όμως να εμφανίζονται απόλυτα συγκεντρωμένες στα σημεία του παιχνιδιού όταν η μπάλα ‘εκαιγε’.

Στα αγωνιστικά, το συγκρότημα του Γρηγόρη Μπαμπούνη το οποίο παρατάχθηκε στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ με δυο σημαντικές απουσίες των Λυδία Τσιαντούκα και Ελένη Μπέλλου, ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, και με σχετική άνεση έφτασε στο 1-0 με το σετ να τελειώνει 25-17. Το 2ο σετ ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δυο ομάδες, με τον Σαρωνικό να προηγείται με 16-14. Σε αυτό το σημείο ένα ανεπανάληπτο σερί 10-0, έφερε τις μπλε του Κορυδαλλού μπροστά με 24-16, με το σετ να τελειώνει 25-17 και την Άρτεμις να ισοφαρίζει σε 1-1. Με την ίδια σχεδόν εικόνα ξεκίνησαν οι δυο αντίπαλοι στο 3ο σετ, με την συνέχεια όμως να δείχνει την ομάδα του Κορυδαλλού σε καλύτερη μοίρα. Οι φιλοξενούμενες με άριστη υποδοχή και άκρως αποτελεσματικά τελειώματα προηγήθηκαν 16-11 και 20-15, με τις αθλήτριες του coach Μπαμπούνη να δείχνουν σταδιακή ανάταση. Αρχικά μείωσαν σε 17-21, και στην συνέχεια σε 18-22, μεταφέροντας το άγχος στις φιλοξενούμενες. Με ένα σερί των γηπεδούχων το σκορ πήγε στο 20-22, με την συνέχεια να είναι συγκλονιστική. Οι βολεϊμπολίστριες της Άρτεμις με ωραίο τελείωμα έκαναν το 23-20, με τον Σαρωνικό να μειώνει σε 23-21, με την κορυδαλλιώτικη ομάδα να ξαναπαίρνει το προβάδισμα με 3 πόντους (24-21).

Ο προπονητής των νησιωτών αμέσως μετά την μείωση της ομάδας του σε 24-22, πέρασε στον αγώνα την Ιωάννα Μαλτέζου η οποία πήγε απευθείας στο σέρβις. Η 15χρονη διαγώνιος του Σαρωνικού με άσσο μείωσε σε 23-24, με την τεχνικό της Άρτεμις να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας τις γηπεδούχες να έχουν πλησιάσει αρκετά το σκορ. Ένα αβίαστο λάθος των φιλοξενούμενων φέρνει το σκορ στο 24-24, με την Ιωάννα Μαλτέζου με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση σέρβις, να γυρίζει την κατάσταση, και να φέρνει την ομάδα της πιο κοντά από ποτέ στο 2-1. Την ολική ανατροπή ολοκλήρωσε η Μπιάνκα Γκούρι, μετά από εκπληκτική άμυνα της Μητρομελέτη και πάσα της Σταθοπούλου. Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, το 4ο σετ ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες για τις μπλε της Αίγινας, οι οποίες από την αρχή έδειξαν ότι πατούσαν καλύτερα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ. Το συγκρότημα του Γρηγόρη Μπαμπούνη πήρε μεγάλο προβάδισμα (15-7), το οποίο κράτησε με άνεση ως το τέλος, με αποτέλεσμα να έρθει το φυσιολογικό 25-14 και το 3-1 για την ομάδα του Σαρωνικού. Καθοριστική στο 4ο σετ ήταν η Σίσυ Καλοκούβαρου. Αυτή ήταν η 18η νίκη των νησιωτών μετά από 20 αγώνες, με την ομάδα της Αίγινας να φτάνει στους 52 βαθμούς. Την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική, ο Σαρωνικός φιλοξενείται από την Ηλιούπολη. Διαιτητές της αναμέτρησης ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου.

Τα σετ 25-17 (22'), 17-25 (20'), 26-24 (27'), 25-14 (20').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Σταθοπούλου, Καλοκούβαρου, Λορέντζου, Γκούρι, Τσιαντούκα, Νικολαΐδη, Ρωπαΐτη, Κόστερ, Μητρομελέτη, Μαλτέζου, Μαρμαρινού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png